Mercedes: A kritikusok ne felejtsék el az Osztrák Nagydíjat!

2019 Austrian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff úgy véli, az Osztrák Nagydíjon látott küzdelem el kell, hogy hallgattassa azokat a kritikusokat, akik a meglehetősen unalmasra sikeredett franciaországi verseny után becsmérelték a Forma-1-et.

Miközben az unalomba fulladt Francia Nagydíj néhány hete a Mercedes domináns sikerét hozta, Ausztriában rendkívül izgalmas küzdelmet láthatott a nagyközönség. Az ezüstnyilak nem tudtak a győzelemért harcolni, melyet így Max Verstappen szerzett meg Charles Leclercet megelőzve.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint fontos volna, hogy ne fogalmazódjanak meg olyan becsmérlő nyilatkozatok, melyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot az F1-gyel kapcsolatban. A szakember a brit üzletember, Gerald Ratner esetéhez hasonlította a történteket, aki 1991-ben egy beszédében ugyancsak becsmérlőn nyilatkozott a saját cége által gyártott ékszerekről, hatalmas károkat okozva ezzel a vállalat megítélésében.

„Azt gondolom, hogy mindazoknak, akik ezeket a polémiákat, és nagyon durva szavakat használtak mostanában, emlékezniük kell erre a versenyre akkor, amikor majd legközelebb elkezdenek panaszkodni” – magyarázta Wolff.

„Nem kellene Ratnerhez hasonlóan becsmérlőn beszélni a saját sportunkról, mikor a következő versenyen azt láthatjuk, hogy az nagyon is él, látványos, tömve vannak a lelátók, hatalmas a harc a pályán, és fantasztikus versenyzést látunk.”

Bár a Mercedes nem szerepelt jól Ausztriában, Wolff szerint a spielbergi verseny nagyon jót tett az F1-nek.

„Azt gondolom, ez egy nagyon jó nap volt a Forma-1 számára. Fantasztikus versenyzést láthattunk, és szeretném elmondani azt is, hogy bravó a Pirellinek, akik tartották magukat véleményükhöz, mely ellenállt a manipulációnak, és olyan terméket adtak nekünk, mellyel egészen a végsőkig nyomhattuk.”

„Tavaly gondjaink voltak a hólyagosodással, az idei gumi viszont nagyszerű volt, és egy kicsit vicces is, hogy azok, akik a legtöbbet panaszkodtak, ők tudták a legtovább használni a gumikat.”

A Mercedes-főnök azt mondja, reméli, hogy hazai versenyükön, a Brit Nagydíjon újra erősek lesznek – bár nem számít arra, hogy olyan domináns formát mutatnak majd, mint Franciaországban.

„Nagyon élveztem a kemény versenyzést, és azt hiszem, rengeteg kritikát kaptunk arra vonatkozóan, hogy nincs elég kemény küzdelem, és a Mercedes túlságosan elöl van. Ausztriában más forgatókönyvet láttunk, és hogy valóban csökkentették-e a hátrányukat, azt majd meglátjuk a következő három versenyen, teljesen eltérő pályákon, eltérő időjárási körülmények közepette. Bízom abban, hogy ismét erősek lehetünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS