Mercedes: A Red Bull a mérce, egyértelmű az irány, amit követnünk kell! - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Red Bull a mérce, egyértelmű az irány, amit követnünk kell!

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff meg van győződve arról, jó irányba tartanak, és reményei szerint mihamarabb képesek lesznek újra a futamgyőzelmekért harcolni.

A német csapat a kiábrándító tavalyi szezont követően abban reménykedett, idén újra bajnokesélyes autóval áll elő – az idei, W14-es kódjelű modell azonban nem a győzelemre született, így már a szezonnyitó Bahrieni Nagydíjon kénytelen volt elismerni a Mercedes, koncepcióváltásra lesz szükség.

Az új fejlesztések viszont egyhamar még nem érkeznek meg a pályára, a Mercedesnél pedig addig mindent megtesznek azért, hogy a lehetőségeikhez mérten minél jobb teljesítménnyel rukkoljanak elő. Toto Wolff azt mondja, nehezen kezdődött a bajnokság, az első három versenyen azonban rendkívül sokat tanultak, és már látják az autójukban rejlő potenciált.

„Eddig nehezen alakult az idény” – ismerte el a szakember. „Azzal, ahogy fejlesztettük az autót, abban bíztunk, hogy megoldottuk a tavalyi problémáinkat. És rá kellett jönnünk, hogy nem olyan formában vagyunk, ahogyan arra számítottunk.”

„Ez a világ legkeményebb versenysorozata, és nem is lenne olyan fantasztikus kihívás, ha könnyű volna. Három versenyen vagyunk már túl, és azt gondolom, láttuk, hogy egyetlen csapat jelenti a mércét jelenleg. Ausztráliában ugyanakkor láttuk a teljesítmény jeleit az autónkban, ez pedig biztató számunkra a szezon következő szakaszára nézve.”

„Ami az autó fejlesztését illeti, biztató látni, hogy három verseny alatt sikerült sokkal jobban megértenünk az autót, és egyértelmű irányvonalat tudtunk meghatározni, és úgy hiszem, hogy jó úton haladunk. Persze meg kell még szilárdítanunk a tudásunkat, és remélhetőleg a következő néhány versenyen sikerül újabb lépést megtennünk. Az is fontos, hogy a pályán maradjunk, és ne oszcilláljunk túlságosan a tombolás és depresszió között. Racionálisnak kell maradnunk, hinnünk kell az utunkban, a csapat képességeiben.”

„Lesznek visszaesések, ugyanakkor jönnek fejlesztések is, és rengeteg munka, mely segít majd bennünket abban, hogy közelebb kerüljünk az elejéhez.”

Wolff hozzátette, bár áprilisban hetekre elcsendesedtek a versenypályán, a csapat angliai központjaiban kőkemény munka folyik. A Mercedes-főnök pedig bízik az istálló szakembereinek képességeiben.

„A gépek gyors ütemben dolgoznak Brixworth-ben és Brackley-ben. Amit a pályán látunk, az csak a jéghegy csúcsa, az autó és az erőforrás teljesítménye ebben a két gyárban születik. A hangulat nagyszerű, komoly nyüzsgést látok. 100 százalékig hiszek a szervezetünkben, hiszen a mi perspektívánk nem mindig csak egyetlen verseny, vagy egyetlen szezon. Próbálunk építeni a képességeinkre, hogy éveken át sikeresek legyünk, miközben felismerjük azt, hogy nem lehet minden egyes szezont megnyerni, hiszen egyetlen sportágban sem sikerült ez soha.”

„Értjük azt a tudást, amiben fel kell zárkóznunk. Meredekebb fejlesztési görbére lesz szükségünk, mint a Red Bullnak, és alapvetően a futamgyőzelmekért szeretnénk harcolni. Jelenleg ők jelentik a mércét. Hiszünk a folyamatban és az embereinkben, és lesznek még visszaesések. De a pályánk felfelé ívek, előre szeretnénk jutni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: A Red Bull a mérce, egyértelmű az irány, amit követnünk kell!
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!