Mercedes: A Red Bull átlépett egy határt a Hamilton elleni személyes támadással - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Red Bull átlépett egy határt a Hamilton elleni személyes támadással

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint a Red Bull átlépett egy határt azzal, hogy személyeskedő hangvételű nyilatkozatot tett Lewis Hamilton kapcsán a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon történt baleset után.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 25: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in a press conference  during practice ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 25, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A hétszeres világbajnok a silverstone-i futam első körében ütközött össze Max Verstappennel, miközben a holland pilótát támadta. Verstappen nagy tempóval a gumifalnak ütközött és kiesett, Hamilton azonban folytatni tudta a futamot.

A versenybírók a brit pilótát találták vétkesnek, és 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, ennek ellenére azonban a címvédő nyerni tudott hazai közönsége előtt.

Ezt követően elszabadultak az indulatok – főleg a Red Bull részéről: az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondta, Hamilton eltiltást érdemelne, Christian Horner „piszkos versenyzőnek” titulálta az angolt és „értéktelennek” nevezte győzelmét, míg maga Verstappen úgy érezte, riválisa „tiszteletlen” és „sportszerűtlen” volt Silverstone-ban.

Toto Wolff elfogadja a Red Bull dühét, ám azt már kevésbé, ahogy az energiaital-gyárosok megfogalmazták kritikáikat.

„Azt gondolom, egy versenytárs szemszögéből nézve érthető, a helyzet dühítő volt. Meg tudom érteni” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Mindazonáltal a nyelvezet, illetve a személyeskedés olyan szintre jutott, amilyet még nem láttunk a sportban korábban.”

Amikor a Mercedes csapatfőnökét arról kérdezték, mit gondol Jos Verstappen nyilatkozatairól, illetve Max Verstappen Twitter-üzenetéről, melyet a holland a futam után írt, és melyben „tiszteletlennek” és „sportszerűtlennek” nevezte Hamiltont, Wolff kifejtette: „Megértem az elfogultságot a baleset kapcsán, illetve egy édesapa érzelmeit is, valószínűleg én is ugyanilyen lennék, csak más nyelvezetet használnék.”

Bár holland médiajelentések szerint Hamilton már felvette a kapcsolatot Verstappennel a baleset óta, Wolff azt mondja, ő még nem beszélt a Red Bull vezetőségével.

„Azt gondolom, amint csillapodnak a kedélyek, megpróbáljuk visszaállítani professzionális kapcsolatunkat a Forma-1 érdekében. De nem voltak beszélgetéseink, és nem is kell, hogy legyenek.”

Hirdetés

Egyes hírek szerint a Red Bull csapatánál fontolgatják, hogy megpróbálják a vasárnapi baleset felülvizsgálatát kérni a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). A GPS-adatok ugyanis állítólag arra utalnak, Hamilton a baleset pillanatában jóval nagyobb tempóval próbált belemenni a Copse nevű kanyarba, mint bármikor korábban. A Mercedesnél viszont azt mondják, ez nem igazán.

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e az ügy esetleges folytatása miatt, Wolff elárulta: „Ez a Forma-1. Semmi sem aggaszt.”

A Mercedes csapatfőnöke beszélt arról is, Hamiltont miképp érintették a vasárnapi Brit Nagydíjon történtek.

„Azt gondolom, elég higgadtan kezeli. Ez egy nagyon polarizáló történet, és néhány megnyilvánulás igazán személyes volt, és valószínűleg csak feltüzelte a helyzetet. De összességében rendben van.”

Wolff hozzátette, a Mercedes F1-es csapata teljesen elszigetelődik a drámától, továbbra is a bajnoki cím megnyerésére fókuszálnak ugyanis.

„Úgy gondolom, a viták és a polarizáció egy remek narratíva, és jó tartalom a sport számára. De amikor személyes ellenségeskedésbe megy át a dolog, akkor átlépünk egy határt. De mindenkinek saját magának kell megítélnie, hogy miképp akarja csinálni. A bajnokság még hosszú, és rengeteg pontot lehet gyűjteni.”

„Nekünk magunkra kell figyelnünk, meg kell próbálnunk visszanyerni némi teljesítményt, hogy nyers tempóból tudjunk győzelmekért harcolni. A vita inkább külső dolog, nem pedig olyasmi, ami hatással van szervezetünk belső működésére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!