Friss hírek

Mercedes: A Red Bull „félelmetes” ellenfél lesz az első versenyeken

A Mercedes Forma-1-es csapatának technikai igazgatója, James Allison szerint Max Verstappen és a Red Bull „félelmetes” ellenfél lesz majd a 2020-as szezon első két versenyén Ausztriában.

A világbajnoki sorozat július elején startol el Spielbergben, ahol egy hét különbséggel két versenyt is megtartanak majd.

2019-ben és 2018-ban is Max Verstappen nyerte az Osztrák Nagydíjat, miközben a Mercedes sokat küszködött, így az energiaital-gyárosok optimistán várhatják az idényrajtot.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója is arra számít, hogy a Red Bull, nem pedig a Ferrari lesz majd a fő ellenfél Spielbergben.

„Nem kétséges, hogy Max idén félelmetes ellenfél lesz számunkra” – mondta a szakember az F1 Nation című podcastben.

„A Ferrarinak is voltak villanásai az előszezoni teszteken, de szerintünk Max igazán erős lesz majd Ausztriában, mert a Red Bull mindig nagyon felszívja magát ott – és komoly eredményeik voltak a múltban.”

„A tavalyi, ausztriai szereplésünket a saját, hűtés kapcsán elkövetett hibáink hátráltatták, ami azt jelentette, hogy meg sem tudtuk közelíteni az autónk természetes tempóját.”

„Egy évvel korábban pedig a megbízhatósággal volt gondunk, és a biztonsági autó mögötti ügyetlenkedés akadályozott minket.”

„Szóval nagyon várjuk már Ausztriát, és talán egy kicsit többet tudunk mutatni annál az alulteljesítéstől, mint amit az elmúlt két idényben produkáltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!