Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mercedes: A Red Bull főnökei is érzik, hogy Verstappen túllőtt a célon!

A Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin szerint a Red Bull Forma-1-es csapatánál is érezték, hogy Max Verstappen volt okolható az Olasz Nagydíjon történt balesetért, ezért kezdték el „minden adandó alkalommal” Lewis Hamiltont hibáztatni.

A két versenyző a monzai verseny 26. körében ütközött össze egymással az első kanyarban, és bár mindketten egymást hibáztatták, a versenybírók határozottan foglaltak állást: Verstappent tartották vétkesnek, akit 3 rajthelyes büntetéssel sújtanak majd a soron következő Orosz Nagydíjon.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a futam után úgy nyilatkozott, Hamilton nem hagyott elegendő helyett Verstappennek, míg Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója szerint szimpla versenybaleset történt.

A Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin viszont úgy látja, a Red Bullnál is pontosan érzik, hogy Verstappen túllőtt a célon.

„Mi nyilván határozottan éreztük, hogy Lewis semmi rosszat nem csinált, és Max volt az, akit túlnyomórészt hibáztatni lehet” – mondta Shovlin.

„Azt hiszem, már eleve az a tény, hogy Helmut és Christian is próbálta Lewist okolni, azt mutatja, hogy érezték, Max hibázott, mert minden adandó alkalommal megpróbálták Lewist hibáztatni.”

A szakember hozzátette, ha nincs a baleset, Hamiltonnak jó esélye lett volna a győzelemre.

„Azt gondolom, a történtek Lewis győzelmébe, de biztos, hogy legalább a 2. helyébe kerültek, mert három helyet meglehetősen könnyű javítani, ha az embernek versenyképes autója van. De ami történt, az már a múlté. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jó hétvégét rakunk össze Oroszországban – egy olyan versenyhelyszínre látogatunk, ahol az autónak versenyképesnek kell lennie.”

„De elég kusza versenyeink vannak már jó ideje. Nem szabad, hogy a csapat figyelmét elvonják ezek, fókuszálnunk kell arra, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amilyenre képesek vagyunk. Olyat, amilyen szükséges ahhoz, hogy megnyerjük ezeket a bajnoki címeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!