Mercedes: A Red Bull-Honda motorfronton is előnyben van - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Red Bull-Honda motorfronton is előnyben van

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, nemcsak versenyképesebb autójának köszönhetően szerezte meg a rajtelsőséget a Red Bull Bahreinben, szerinte ugyanis az osztrákok motorpartnere, a Honda is eléjük került a télen.

A hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta a Mercedes dominált a Forma-1-ben: sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szerzett, a 2021-es szezonban azonban jóval nagyobb küzdelem várható.

A Red Bull ugyanis bombaformában kezdett Bahreinben, Max Verstappen nagy fölénnyel szerezte meg a rajtelsőséget, miközben a Mercedes igencsak megszenvedte az aerodinamikai szabályok módosítását.

 

Mint ismert, az FIA változtatott a padlólemezre vonatkozó regulákon, hogy a gumik kímélése érdekében csökkentse az autók aerodinamikai leszorítóerejét.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont azt mondja, nemcsak emiatt kerültek hátrányba, hanem azért is, mert V6-os erőforrásuk energia-visszanyerő rendszere nem elég hatékony a Honda megoldásához képest.

„Azt gondolom, veszítünk egy kicsit a tempós kanyarokban” – mondta a szakember. „Egyértelműen látszik, hogy van némi hátrány.”

„És veszítünk egy kicsit motorfronton is. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk az energia-visszanyerés terén, de nem ez az a pont, amire rá szeretnénk mutatni a nagy lemaradás okaként.”

A Red Bull és az AlphaTauri erős bahreini formája jól mutatja, motorpartnerük, a Honda nagyot lépett előre vadonatúj fejlesztésű 2021-es motorjával.

Wolff ugyanakkor bízik abban, a Mercedes felül tud kerekedni majd a motorral kapcsolatos problémákon.

„A Honda nagyszerű munkát végzett. Egy rendkívül versenyképes erőforrással álltak elő. Nézzék csak meg az AlphaTaurit. És sportemberként kell elfogadnunk ezt.”

„Egyszerűen el kell ismerni, hogy nagyon jó munkát végeztünk. Nincs egyszeri megoldás, hogy felzárkózzunk. De úgy hiszem, ez a probléma olyasvalami, amin felül kell kerekednünk. Ez nem könnyű feladat, de megoldjuk.”

Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e azon, hogy a Honda ekkora erőfeszítéseket tett a motor javítása érdekében – tudván, hogy év végén kivonul a Forma-1-ből, Wolff kifejtette: „Hogy meglepett-e? Nem, ami azt illeti, egyáltalán nem.”

„Azt gondolom, a Honda egy nagyon büszke vállalat, és meggyőződésem, hogy mindent beleadtak, hogy nagyszerű erőforrásuk legyen utolsó évükben. Véleményem szerint minden követ megmozgattak, és minden erőforrást felhasználtak, hogy megfelelően befejezzék a munkát. Ez pedig jó motiváció számunkra, és egyúttal örülök nekik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: A Red Bull-Honda motorfronton is előnyben van
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!