Verstappen vs. Ocon

Mercedes: A Red Bull lehet a Ferrari legfőbb riválisa

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Meglepetések érhetik az F1-es mezőnyt és a rajongókat is 2019-ben – állítja a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, utalva a jelenlegi erőviszonyokra.

A Mercedesnél úgy gondolják, a Ferrari jelenleg valamennyi csapat előtt jár a teszten látottak alapján, azonban az utánuk lévő erősorrendet nagyon nehéz meghatározni. 

Wolff szerint nemcsak az élmezőnyt nehéz átlátni, de a középmezőnyben lévő erőviszonyok sem egyértelműek: a szakember szerint szoros lesz a küzdelem idén. 

A kérdésre, ki lesz idén a Ferrari kihívója, Wolff így válaszolt: „Valószínűleg a Red Bull lesz az. Megvannak az erőforrásaik ahhoz, hogy versenyképesek legyenek, és mindig is egy rugalmas csapat volt, amely tudott alkalmazkodni a szabályokhoz, és irányt is tudtak váltani.”

„A Ferrari egyre erősebb, erősebb és erősebb lett. Aztán a Renault volt a leggyorsabb, a Toro Rosso hihetetlen, az Alfa Romeo pedig nagyon jó.”

„Szóval mindenki. Kialakulhat egy olyan szituáció, ahol mindannyian szoros csatát vívunk – lehetnek meglepetések” – folytatta a csapatfőnök. 

Lewis Hamilton, a regnáló világbajnok szerint már nem annyira egyértelmű a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull trió előnye a mezőny élén, könnyen lehet, hogy mások is csatlakoznak majd hozzájuk. 

„Azt hiszem, most senkit nem lehet kizárni” – mondta a brit. „Van legalább hat versenyző jelenleg, akinek megvan a lehetősége arra, hogy harcoljon. Csak meg kell néznünk, hogyan fejlődtek.”

„Amikor tesztelünk, nem nézem, hogy mit csinálnak a többiek, csak a saját adataimra figyelek, próbálom megérteni, hogy mi történik az autóval és a gumikkal – ez minden, amit tehetek.”

„Most mindenki más programot teljesít, de remélem, hogy legalább három csapat áll az élen, és talán a Renault is csatlakozhat, ki tudja?”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek