Mercedes: A Red Bull sebzett vadként fog visszavágni a Hungaroringen

Vissza fog vágni a Silverstone-ban történtek után a hétvégi Magyar Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapata – véli a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin.

A Mercedes számára jól sikerült a Brit Nagydíj, hiszen míg a Red Bull pont nélkül zárt, addig Lewis Hamilton győzelmet szerzett, Valtteri Bottas pedig a 3. helyen ért célba.

A Red Bull előnye így 4 pontra csökkent a konstruktőri versenyben, míg Lewis Hamilton 8 pontra közelítette meg az egyéni tabellán élen álló Max Verstappent.

Hirdetés
 

A Mercedesnél viszont azt mondják, semmi garancia arra, hogy az erős silverstone-i teljesítményt át tudják majd menteni a Hungaroringre. A csapat mérnökigazgatója szerint a Red Bull ráadásul „sebzett” vadként fog visszavágni Mogyoródon.

„A silverstone-i az egyik legjobb pályánk, szóval naivak lennénk, ha azt gondolnánk, hogy tovább tudjuk menteni ezt a teljesítményt. A Red Bull jó lesz a nagy leszorítóerejű pályán – őszintén szólva minden pályán jók jelenleg, és a legutóbb történtek miatt egy kicsit sebzettek is lesznek” – mondta Andrew Shovlin. „Szóval meggyőződésem, hogy igazán erősen térnek vissza a pályára.”

A szakember azt mondja, céljuk az, hogy úgy vonuljanak el az augusztusi nyári szünetre, hogy élen állnak az összetett pontversenyben.

„A bajnokság felénél járunk lassan, nagyon kicsik a különbségek a ponttáblázatunk, és mindent bevetünk, hogy odategyük magunkat. Ha sikerülne előre kerülnünk a nyári szünet előtt, az fantasztikus lenne. Talán ez az a cél, amit kitűztünk magunk elé, de elég nehéz cél ez.”

„Viszont Silverstone-ban megmutattuk, hogy bármi lehetséges. Tovább kell nyomunk, meg kell próbálnunk jobbnak lenni, meg kell próbálnunk fejlődni. A Red Bullt nehéz legyőzni, de azt gondolom, erős csapatunk van, és mindent megteszünk azért, hogy győzzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!