Mercedes: A Red Bull sebzett vadként fog visszavágni a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Red Bull sebzett vadként fog visszavágni a Hungaroringen

HIRDETÉS
Vissza fog vágni a Silverstone-ban történtek után a hétvégi Magyar Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapata – véli a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A Mercedes számára jól sikerült a Brit Nagydíj, hiszen míg a Red Bull pont nélkül zárt, addig Lewis Hamilton győzelmet szerzett, Valtteri Bottas pedig a 3. helyen ért célba.

A Red Bull előnye így 4 pontra csökkent a konstruktőri versenyben, míg Lewis Hamilton 8 pontra közelítette meg az egyéni tabellán élen álló Max Verstappent.

A Mercedesnél viszont azt mondják, semmi garancia arra, hogy az erős silverstone-i teljesítményt át tudják majd menteni a Hungaroringre. A csapat mérnökigazgatója szerint a Red Bull ráadásul „sebzett” vadként fog visszavágni Mogyoródon.

„A silverstone-i az egyik legjobb pályánk, szóval naivak lennénk, ha azt gondolnánk, hogy tovább tudjuk menteni ezt a teljesítményt. A Red Bull jó lesz a nagy leszorítóerejű pályán – őszintén szólva minden pályán jók jelenleg, és a legutóbb történtek miatt egy kicsit sebzettek is lesznek” – mondta Andrew Shovlin. „Szóval meggyőződésem, hogy igazán erősen térnek vissza a pályára.”

A szakember azt mondja, céljuk az, hogy úgy vonuljanak el az augusztusi nyári szünetre, hogy élen állnak az összetett pontversenyben.

„A bajnokság felénél járunk lassan, nagyon kicsik a különbségek a ponttáblázatunk, és mindent bevetünk, hogy odategyük magunkat. Ha sikerülne előre kerülnünk a nyári szünet előtt, az fantasztikus lenne. Talán ez az a cél, amit kitűztünk magunk elé, de elég nehéz cél ez.”

„Viszont Silverstone-ban megmutattuk, hogy bármi lehetséges. Tovább kell nyomunk, meg kell próbálnunk jobbnak lenni, meg kell próbálnunk fejlődni. A Red Bullt nehéz legyőzni, de azt gondolom, erős csapatunk van, és mindent megteszünk azért, hogy győzzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!