Mercedes: A Red Bullnak jobban fekszik majd a Hungaroring - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Red Bullnak jobban fekszik majd a Hungaroring

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Red Bull autóinak jobban fekszik majd a hétvégi Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroring, ettől függetlenül azonban minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy jó formában menjenek el a jól megérdemelt nyári szünetre.
2021 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén Magyarországon folytatódik majd, a Mercedes pedig lendületben van, hiszen a Brit Nagydíjon úgy az egyéni, mint a konstruktőri pontversenyben sikerült csökkentenie hátrányát.

Az elmúlt másfél hét persze főleg Lewis Hamilton és Max Verstappen balesetétől volt hangos, a Mercedes főnöke pedig azt mondja, ami a legfontosabb, hogy a holland versenyző sértetlenül megúszta a nagy bukást.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye a silverstone-i eseményekkel kapcsolatban, egy nagyon megosztó incidens történt. A legfontosabb viszont az, hogy Max rendben van” – mondta Wolff. „Soha nem jó balesetet látni, főleg ilyen nagy tempónál, és egy ilyen kanyarban. Szóval örülünk, hogy sértetlenül megúszta.”

„A legutóbbi versenyhétvége nagyon látványos volt a rajongók számára, és teltházas közönségünk volt a lelátókon, amire jó ideje nem volt példa. Éreztük az energiájukat. Ez pedig hihetetlenül különlegessé tette a hétvégét, és nyilván egy nagyon drámai versenyt láthattak, ahogy mindenki más is otthon.”

„Számunkra pedig egy igazán biztató hétvége volt az autó tempóját látva, a kisebb fejlesztések, amiket pályára vittünk, jól működtek, és sok pontot gyűjtöttünk – szóval szeretnénk megtartani ezt a lendületet.”

„Lewis hihetetlen formában volt Silverstone-ban, briliáns felzárkózást produkált hazai közönsége előtt a büntetés után. Valtteri ugyancsak erős hétvégét zárt, nagyszerű csapatmunkát végzett, jó tempót mutatott, aminek köszönhetően mindkét bajnokságban csökkenteni tudtuk hátrányunkat.”

Wolff hozzátette, a silverstone-i siker persze nem garancia arra, hogy Mogyoródon is ugyanilyen erősek lesznek, sőt.

„Tudjuk, hogy milyen szoros az idei bajnokság, és az előny miképp változhat egyik vagy másik csapat javára minden egyes versenyen. Mi és a Red Bull nagyon közel voltunk egymáshoz Silverstone-ban, és a Ferrari is nagyon gyors volt, most pedig a küzdelem egy teljesen más pályán folytatódik.”

„A Hungaroring egy nagy leszorítóerejű, szűk és kanyargós pálya. Majdnem olyan, mint egy nagy gokartpálya. Magyarország ezért más terep lesz a legutóbbi futamhoz képest, egy olyan pálya, mely nagy valószínűséggel jobban fekszik majd riválisainknak, de persze mindent beleadunk majd.”

Hirdetés

„Hosszú és intenzív volt a szezon első fele, és lassan itt a nyári szünet. Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy jó formában megyünk el a leállásra, majd feltöltődve, az eddig történteket alaposan átrágva visszavágunk a bajnokság második felében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!