Mercedes: A semmiből jött a bahreini váltóhiba - F1VILÁG.HU

Mercedes: A semmiből jött a bahreini váltóhiba

Derült égből villámcsapásként érte a Mercede Forma-1-es csapatát az előszezoni tesztek nyitónapján felmerült váltóprobléma.

A W12-es kódjelű versenyautóval Valtteri Bottas kezdte meg a munkát Bahreinben – pontosabban kezdte volna, egy kör után ugyanis szét kellett szedni az autót, miután problémák merültek fel a váltóval.

Az egységet a Mercedes kicserélte délelőtt, de rengeteg pályaidőt veszített a csapat, Bottas pedig mindössze 6 körig jutott. Az új autóval délután Lewis Hamilton folytatja a munkát, Toto Wolff csapatfőnök pedig részleteket is elárult a történtekkel kapcsolatban.

 

„Nem volt egy jó kezdés, mert problémánk támadt a váltóval, ami annyira a semmiből jött, hogy nem álltunk készen az azonosítására és a megértésére” – mondta a szakember. „Szóval bízom benne, hogy mostantól kezdve simábban mennek a dolgok – ha így lesz, fel tudunk zárkózni.”

„Ha további akadályokba ütközünk, akkor nem sokat tehetünk, hiszen mindössze 3 napot tesztelhetünk.”

A Mercedes csapatfőnöke azt mondja, a bahreini tesztek után nehéz lesz pontos képet kapni a körülmények miatt.

„Szerintem homályos képet kapunk majd a 3 tesztnap után. Bahrein reprezentatív, de nagyon szeles napok ezek, egyik napról a másikra változik a szél. És természetesen nem ismerjük az üzemanyag-szinteket sem, és elég nagy különbséget tud okozni 10 kg is.”

„Szóval homályos lesz a kép, de az első versenyhétvégén, az időmérőn, amikor leng a kockás zászló, már tisztán fogunk látni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!