Mercedes: A szabályok egyértelműen tiltják, amit Verstappen művelt - F1VILÁG.HU

Mercedes: A szabályok egyértelműen tiltják, amit Verstappen művelt

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökigazgatója, Andrew Shovlin elárulta, miért gondolják úgy, hogy Max Verstappen 1-es kanyarban bemutatott védekezése nem volt szabályos a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon.
2021 Saudi Arabian Grand Prix, Sunday - LAT Images Max Verstappen Lewis Hamilton

A holland pilóta a futam 37. körében került nyomás alá Lewis Hamilton által, az 1-es kanyarban azonban mélyebbet fékezett, és bár bevenni nem tudta a kanyart, a bukótérbe menekülve megőrizte a vezetést.

Bár Verstappen a verseny után azzal érvelt, hogy Hamilton sem tudta bevenni a kanyart, a Mercedes szerint egyértelmű, hogy a holland kényszerítette ki a címvédőt a pályáról. Ezen manővert követte egyébként a futam legbizarrabb incidense, a Red Bullt ugyanis utasították arra, hogy Verstappen adja vissza a pozíciót Hamiltonnak, eközben azonban a két bajnokesélyes összeütközött. A Red Bull pilótája később 5 másodperces időbüntetést kapott, majd a leintés után újabb 10 másodpercet a baleset okozásáért.

„Úgy gondoltuk, hogy nagyon hasonló volt a brazíliai esethez. Ha belül védekezel, és nem tudod bevenni a kanyart, és egy másik autót kikényszerítesz a pályáról, az nem fair védekezés” – mondta Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója.

„Amikor elolvastuk a szabályt, hogy nem hagyhatod el a pályát megalapozott indok nélkül, tartós előnyre szert téve, azt gondoltuk, teljesen világos a dolog. Ezen a ponton Michael Masi szólt is a Red Bullnak, hogy vissza kell adniuk a pozíciót, szóval úgy tűnt, nem voltunk egyedül a véleményünkkel.”

„De a büntetés maga azért volt, mert nem adták vissza a pozíciót, nem pedig azért, mert elhagyták a pályát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!