Mercedes: A Williamsnek több vesztenivalója volt - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Williamsnek több vesztenivalója volt

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es csapatánál azt mondják, számítottak arra, hogy a Williams konzervatív stratégiával áll majd rajthoz a vasárnapi Osztrák Nagydíjon, egész egyszerűen ugyanis a grove-i gárdának volt több vesztenivalója.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál azt mondják, számítottak arra, hogy a Williams konzervatív stratégiával áll majd rajthoz a vasárnapi Osztrák Nagydíjon, egész egyszerűen ugyanis a grove-i gárdának volt több vesztenivalója.

Felipe Massa és Valtteri Bottas kibérelték az első rajtsort a spielbergi időmérőn, a vasárnapi futam első felében pedig meg is őrizték pozícióikat. A Williams pilótái azonban Nico Rosberg, valamint Lewis Hamilton mögé csúsztak a kerékcserék során.

Massa az első kiálláskor veszítette el a vezetést Rosberggel szemben, Bottast pedig a második kerékcserénél utasította maga mögé Hamilton.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff elárulta, biztosak voltak abban, a Williams biztonságra játszik majd annak érdekében, hogy bezsebelje idei legjobb eredményeit.

„Ami azt illeti, számítottunk erre, hiszen lehetőségük volt arra, hogy sok értékes pontot gyűjtsenek Montrealban, de aztán Felipének balesete volt, Valtteri pedig nem ment jól a verseny végén. Szóval tudtuk, hogy minden bizonnyal nem lesznek annyira proaktívak a kerékcserék során” – mondta a szakember.

„Tudtuk, hogy egy kicsit tovább is mehetnénk a gumikkal, szóval nem pusztán arról szólt a történet, hogy előbb állunk ki, mint ők. Láthatták, hogy nem reagáltak azonnal, hiszen ilyenkor az önbizalom is komoly szerepet játszik, a mentalitás, hogy meg tudod csinálni.”

„Ahonnan a Williams jött, többet veszíthettek, mint nyertek volna egy agresszív stratégiával.”

Wolff – kinek még mindig részesedése van a Williams Forma-1-es csapatánál – hozzátette, örül annak, hogy a kis angol istálló versenyautói ilyen jól mentek a Red Bull Ringen.

„Őszintén szólva örülök, hogy ilyen jól teljesítettek, a verseny elején a tempójuk lenyűgöző volt – nemcsak az első szektorban, ahol az egyenesekben 6-7 km/h-s előnyben voltak.”

Hirdetés

„Láthattuk, Valtteri milyen könnyen utasította maga mögé Nicót a rajt után. Ha viszont olyan autód van, ami nagyon jó az egyenesben, jó eséllyel küszködni fogsz a leszoríterőt igénylő részeken. Ők viszont nem küszködtek. Valtteri a második és harmadik szektorban is remekül ment, szóval azt gondolom, egész egyszerűen kiváló munkát végeztek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!