Mercedes: Az idei küzdelmek csak erősebbé tesznek bennünket! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Az idei küzdelmek csak erősebbé tesznek bennünket!

Bár egyre nagyobb hátrányban van a világbajnoki összetettben a Mercedes csapata, Toto Wolff azt mondja, nem fogják feladni a harcot, és a végsőkig küzdeni fognak azért, hogy legyőzzék a Red Bullt.

A Mercedes az Osztrák Nagydíj után 44 pontos hátrányba került a Red Bull-lal szemben a konstruktőri versenyben, míg a címvédő Lewis Hamilton 32 pontos lemaradásban van Max Verstappen mögött.

Az energiaital-gyárosok bombaformában vannak, és jelenleg ők a bajnokság favoritjai – Toto Wolff viszont állítja, az idei kemény küzdelem csak megerősíti őket.

 

„Ez egy nagyon szórakoztató tapasztalás, amin most keresztülmegyünk. Az, hogy sorozatban hét világbajnoki cím után ismét egy kemény küzdelemben találjuk magunkat, egy olyan új élmény, ami csak erősebbé tesz bennünket” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Pár év múlva majd visszatekintünk, és azt mondjuk, szükségünk volt erre.”

Bár a Mercedes alapvetően már leállt az idei modell fejlesztésével, a jövő hétvégi Brit Nagydíjon még lesznek újítások a csapat autóin.

„Soha nem adjuk fel a harcot. Ez az utolsó dolog, amit teszünk!” – mondta Wolff a Motorsport-Magazin.com című lapnak.

„Ami pozitívum, hogy még 13-14 versenyünk van, és csak egy kiesésnyire vagyunk a Red Bulltól. Amikor az ember veszít, azt gondolja, ’hogy a pokolba veszítettünk?’. Ha pedig nyerünk, nem gondolunk arra, hogy ’hogy a fenébe nyertünk?’.”

A Mercedes-főnök ugyanakkor tisztában van azzal, nem lesz egyszerű fordítani a helyzetükön, még akkor sem, ha a silverstone-i pálya alapvetően fekszik a csapat autóinak.

„Ausztriában nem volt meg az a teljesítmény, amire szükségünk lett volna, hogy harcoljunk a Red Bull-lal – ezzel tisztában vagyunk” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!