Mercedes: Az nem megoldás, ha lecseréljük a versenyigazgatót - F1VILÁG.HU

Mercedes: Az nem megoldás, ha lecseréljük a versenyigazgatót

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint nem jelentene megoldást a száguldó cirkusz problémáira, ha az abu dhabi események fényében lecserélnék Michael Masi versenyigazgatót. A szakember szerint ennél gyökeresebb változtatásokra lesz szükség.
2020 Bahrain Grand Prix, Friday - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes

A Mercedes volt a nagy vesztese a 2021-es F1-es szezon utolsó versenyének, az Abu Dhabi Nagydíjnak, hiszen egy vitatható döntést követően Lewis Hamilton elveszítette az egyéni világbajnoki címet Max Verstappennel szemben.

Az abu dhabi események viszont csak a jéghegy csúcsát jelentették: a szezon során több vitatott döntés is született, Toto Wolff szerint éppen ezért komolyabb megoldásokra van szükség ahelyett, hogy leváltják Michael Masi versenyigazgatót.

„Attól tartok, itt nem csupán a versenyigazgató lecseréléséről van szó – az egész döntéshozó rendszeren javítani kell” – mondta Wolff. „Azt gondolom, a versenyigazgató kétségkívül nagy nyomás alatt van, és ez részben a mi hibánk.”

„Én sokkal következetesebb döntéshozást szerettem volna, amivel elkerülhettünk volna számos vitát az év során. Az utolsó [abu dhabi] az csak egy olyan döntés volt, aminek a legnagyobb hatása volt. Sportszakmai szempontból katasztrofális hatása volt, hiszen eldöntötte a világbajnokságot.”

„Mondhatjuk azt, hogy az egész szezon során oda-vissza ment a dolog. Olykor mi voltunk azok, akiket sújtott a dolog, máskor mi voltunk a szerencsésebbek.”

A Mercedes-főnök azt reméli, ha az összes érintett összedolgozik, sokat lehet tanulni az elmúlt év eseményeiből, és jobbá tudják tenni a Forma-1-et.

„Bízom abban, hogy közösen a csapatokkal a versenyzőkkel, az FIA-val és a sporttal változtatni tudunk a döntési folyamatokon, és erősebbé tudják tenni a sportot. Azt gondolom, ezek a helyzetek fájdalmasak, ugyanakkor viszont lehetőséget kínálnak arra is, hogy jobbá tegyék a sportot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!