Mercedes: Bahreinben is nehéz lesz legyőzni a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Mercedes: Bahreinben is nehéz lesz legyőzni a Ferrarit

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a Ferrari csapata az előttünk álló, bahreini hétvégén is igazán versenyképes lesz majd, így szoros versenyt láthat a nagyérdemű.

Lewis Hamilton a pole pozícióból vághatott neki az év első versenyének Melbourne-ben, egy balszerencsés virtuális biztonsági autós fázis, illetve egy kalkulációs probléma miatt azonban végül elbukta a győzelmet. Az első helyen így Sebastian Vettel futott be.

„Gyanítottuk, hogy az új szezon szoros küzdelmet ígér, és az első verseny megerősítette ezen gyanúnkat” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

„Elkövettünk hibákat, és nem a maximumot hoztuk – és ez emlékeztetett bennünket arra, hogy ez a világ legkeményebb versenysorozata, ahol minden hiba megbosszulja magát. Fájdalmas volt eldobni azokat a pontokat, főleg azért, mert tudjuk, hogy megvolt a tempónk a győzelemhez Ausztráliában.”

„A gyárban megtettünk mindent, amit megszoktunk egy ilyen nehéz hétvége után. Megbizonyosodtunk arról, hogy megértsük, mi ment rosszul, és intézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy a jövőben ne legyenek hasonló problémáink. Ezek a fájdalmas pillanatok jelentik az igazi tanulást. A hibák edzéssé válnak.”

Wolff azt mondja, meggyőződése, hogy Bahreinben sem lesz egyszerű dolguk, hiszen az ellenfelek nagyon erősek lesznek. A sivatagi pálya ráadásul komoly kihívásokat is tartogat a mezőnynek.

„Bahreinben újabb kemény hétvégére számítunk, habár a kihívások teljesen más természetűek lesznek. A sivatagi verseny nem egyszerű, mert a körülmények drasztikusan változnak az egyes edzések között. Az első és a harmadik szabadedzést még a napközbeni hőségben futjuk, miközben az időmérőt és a versenyt már napnyugta után, szóval jóval hűvösebb lesz.”

„Emiatt rendkívül nehéz megtalálni az autó megfelelő beállításait. A bahreini ráadásul egy motorigényes pálya a hosszú egyenesekkel. Láthattuk Melbourne-ben, hogy a Ferrarik különösen gyorsak voltak, szóval szoros csatára számítok.”

„Az elmúlt években láthattuk remek versenyeket Bahreinben, 2014-ben például a mi versenyzőink között is, szóval szerintem izgalmas hétvége elé nézünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!