Mercedes: Bahreinben kiderült, hogyan kell folytatnunk az autófejlesztést - F1VILÁG.HU

Mercedes: Bahreinben kiderült, hogyan kell folytatnunk az autófejlesztést

HIRDETÉS
A Mercedes technikai igazgatója, James Allison azt mondja, a Bahreini Nagydíjon „egyértelmű jelzéseket” kaptak arra vonatkozóan, hogy milyen irányba is kell továbbhaladniuk idei versenyautójuk fejlesztésével.
Fotó: Mercedes

Bár Lewis Hamilton és Valtteri Bottas révén a Mercedes kettős győzelmet aratott Bahreinben, a hétvége során képtelenek voltak tartani a lépést a Ferrarival, és csak Charles Leclerc motorhibája miatt tudtak a dobogó tetején végezni.

Allison elismerte, a Mercedes szerencsésnek mondhatja magát, hogy ennyi pontot gyűjtött, és világossá tette, hogy nagy előrelépésre lesz szükség ahhoz, hogy erőből nyerni tudjanak.

„Ez egy óriási eredmény számunkra” – mondta a technikai igazgató.

„És nagy megkönnyebbülés egy olyan hétvégén, ahol nem voltunk olyan versenyképesek. És az is, hogy egyértelmű jelzéseket kaptunk arra vonatkozóan, hogy mit kell tennünk, milyen irányt kell vennünk az autó fejlesztésével, hogy ne szenvedjük olyan problémáktól, mint Bahreinben.”

„És természetesen ez lesz a célunk a szezon során – hogy elegendő teljesítménye legyen az autónknak még akkor is, ha kicsit küszködünk, és elöl tudjunk végezni.”

„Ez minden csapat célja. De eltökéltek vagyunk, és ebben egészen jók voltunk az elmúlt idények során.”

Allison azt mondja, a Mercedes W10-es versenygépe „elégedetlen” és „ideges” volt Bahreinben, már a pénteki edzésektől kezdve – habár két héttel korábban, Melbourne-ben még dominált.

„Teljesen eltérő pályák más-más karakterisztikával – és kezdettől fogva kissé elégedetlen autónk volt. Melbourne-ben szárnyalt, Bahreinben viszont kicsit ideges volt a hátulja, ez pedig megterhelte a gumikat, amik túlmelegedtek.”

„Ezen dolgok miatt tizedeket veszítettünk itt-ott, miközben a Ferrarinak olyan hétvégéje volt, mint nekünk két héttel korábban, Melbourne-ben.”

Hirdetés

Allison elismerte, az évadnyitón nyújtott remek teljesítmény őket is meglepte.

„Talán a legegyszerűbb válasz az, hogy ez egy nagyon-nagyon nehéz sport, ahol mindennek tökéletesnek kell lennie, ha egy olyan hétvégét akarsz, mint amilyen nekünk volt Melbourne-ben. Rendkívül erősek voltunk, és minden a mi kényünk-kedvünk szerint alakult.”

„Sokkal nehezebb hétvégét vártunk Ausztráliában, a téli tesztek után azt vártuk, hogy üldözni fogjuk a Ferrarit. Ehelyett viszont szárnyaltunk minden edzésen, az időmérőn, és a versenyen is.”

„Aztán megérkezünk Bahreinbe, és hátrányban találtuk magunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!