Friss hírek

Mercedes: Bebizonyítottuk, hogy lehet két alfahím egy csapatban

A Mercedes számára kiválóan működik a Lewis Hamilton-Valtteri Bottas versenyzőpáros, és a csapatfőnök, Toto Wolff szerint teljesen elégedttek lehetnek a jelenlegi pilótafelállásukkal.

A 2021-es Forma-1-es szezonban is a Hamilton-Bottas versenyzőpárossal versenyez majd a Mercedes csapata: habár az istálló számos kritikát kapott az elmúlt időszakban amiatt, hogy nem ad lehetőséget egy másik pilótának Bottas helyett, Wolff szerint a két versenyző jól kiegészíti egymást, így ők elégedettek a jelenlegi felállással

A Mercedesnek nehezebb dolga volt akkor, amikor még Nico Rosberg versenyzett Hamilton mellett a csapatnál, a két pilóta között ugyanis számos konfliktus volt pályán kívül is. A két versenyzőpáros összehasonlításáról kérdezték Wolffot, aki elmondta, a finn és a brit között sokkal jobb a dinamika csapaton belül.  

„Úgy gondolom, ha megvan a dinamika a két versenyző között, és a pályán vitatják meg a dolgokat, akkor szerintem lehet két alfahím csapaton belül” – nyilatkozta Wolff. 

„Valtteri néhányszor nagyon jó teljesítményt mutatott idén, de aztán a vége felé visszaesett” – folytatta. 

Ez a kombináció remekül működik. Ha Lewisnak rossz napja van, akkor Valtteri behúzza, és fordítva. Valtterinek Törökországban nagyon rossz napja volt, és Lewis megnyerte a futamot. Szerintem ez a kombináció nagyon jól működik a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!