Friss hírek

Mercedes: Bianchi balesete beárnyékolja a vb-címet

A Mercedes bevallotta, hogy történetének első F1-es konstruktőri bajnoki címét beárnyékolja a továbbra is kritikus állapotban kórházban fekvő Jules Bianchi helyzete.


A Mercedes bevallotta, hogy történetének első F1-es konstruktőri bajnoki címét beárnyékolja a továbbra is kritikus állapotban kórházban fekvő Jules Bianchi helyzete.

A Marussia francia versenyzője egy hete szenvedett tragikus balesetet Japánban, ahol nyílegyenesen beleszállt egy éppen mentést végző traktorba.

Bianchit jelenleg Japánban ápolják, állapota stabil, de továbbra is kritikus. Az F1 mezőnye egy emberként áll ki a francia pilóta mellett, mindenki érte versenyzett ma Szocsiban.

Bár a Mercedes vasárnap megszerezte története első bajnoki címét az F1-ben, a gárda motorsport igazgatója, Toto Wolff elárulta, hogy az ünneplést beárnyékolják a múlt héten történtek.

„Nem szabad elfelejtenünk, ami egy hete történt, és még ha ünneplünk is, hiszen a srácok nagyon boldogok, hogy a kemény munka meghozta a gyümölcsét, nem szabad elfelejtenünk, mi történt Jules-lal” – mondta a szakember, aki elismerően beszélt csapatáról.

„Nagyon büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetek, egy olyan csapaté, melyet Ross Brawn alapított, akinek óriási szerepe van a mai sikerben. Folyamatosan fejlődést mutattunk, jó döntéseket hoztunk.”

Hamilton, akinek győzelmével a Mercedes bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet, Bianchinak és családjának ajánlotta elsőségét.

„Egész héten egy ember járt az agyamban, aki nem más, mint Jules volt” – mondta Hamilton.

„Természetesen nagy az izgalom és az öröm a csapaton belül. Azonban minden egyes alkalommal, mikor autóba ültem a hétvégén, csak ő és a családja járt az agyamban, minden nap imádkoztam érte.”

„Ha ez bármit is jelent, szeretném neki és a családjának ajánlani a győzelmem. Minden egyes kis pozitív energia remélhetőleg segít. Mindenkit arra kérek, hogy küldje a pozitív energiát, mert az igenis számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek