Friss hírek

Mercedes: Biztosan 5 évre szól Leclerc szerződése?

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint hiába kötött 2024 végéig szóló szerződést Charles Leclerc a Ferrarival, közel sem biztos, hogy addig az olasz csapat versenyzője marad.

Leclerc szerződését még karácsony előtt hosszabbította meg a Ferrari, majd nem sokkal később a Red Bull is bejelentette, 2023-ig magához láncolta ifjú titánját, Max Verstappent.

A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff viszont rámutatott arra, az ilyen hosszú távra szóló szerződésekben szinte minden esetben vannak kilépési záradékok. Verstappen korábbi szerződésébe például belefoglalták azt, hogy távozhat a csapattól, amennyiben tavaly, a nyári szünet előtt nem foglalja el legalább a 3. helyet a bajnokságban.

Leclerc szerződése kapcsán nem tudni ilyen kilépési záradékról: Mattia Binotto csapatfőnök pedig meglehetősen egyértelműen fogalmazott a monacói jövője kapcsán.

„Leclerc 2024 végéig a Ferrari versenyzője marad. Ez a döntés azt jelenti, hogy Charles velünk lesz a következő öt szezonban” – mondta a szakember.

Bennfentesek szerint Leclerc szerződésének meghosszabbítása során mindkét félnek engedményeket kellett tennie.

Wolff egyébként egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a két fiatal ilyen hamar elkötelezte magát – viszont nem is aggódik.

„Amíg gyors autónk van – és számunkra ez a prioritás –, addig mindig az lesz a helyzet, hogy mi választhatjuk ki, kik vezetik ezeket az autókat” – magyarázta.

A Mercedes-főnök pedig biztos benne, Leclerc és Verstappen is ki tud hátrálni aktuális szerződéséből bizonyos helyzetekben.

„Azt hiszem, ezek a szerződések azért jóval összetettebbek, mint ahogy a média tálalja őket. Meglepne, ha ez a két fiatal több mint 5 évre elkötelezné magát egy csapathoz, és minden ajtót becsapna máshol.”

A Mercedes egyébként 2021-re hosszabbítani akar Lewis Hamiltonnal, a felek azonban egyelőre még nem állapodtak meg a folytatásról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!