A Mercedes Bottas és Hamilton kapcsolatát méltatja - F1VILÁG.HU

A Mercedes Bottas és Hamilton kapcsolatát méltatja

HIRDETÉS
052

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Lewis Hamilton és Valtteri Bottas közti kooperáció a 2017-es idény első felében „felülmúlta a várakozásokat”.

Miközben a Mercedes az elmúlt 3 évben dominált a Forma-1-ben, az istálló vezérkarának nem volt egyszerű dolga, hiszen kontroll alatt kellett tartania Lewis Hamilton és Nico Rosberg rivalizálását, mely időnként átlépett bizonyos határokat.

Rosberg visszavonulása után a csapaton belüli feszültség szemmel láthatóan csökkent, noha Hamilton és Bottas is eséllyel pályázik a világbajnoki címre.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke méltatta Bottast, aki képes megszorongatni csapattársát, főleg az időmérők tekintetében, hiszen „meglehetősen erős eredményei vannak a rajtrács leggyorsabb versenyzője ellen” – emellett pedig remekül együtt is tud dolgozni vele.

„Valtteri a várakozásainkon felül teljesít. Amikor mellette döntöttünk, tisztában voltunk a képességeivel” – mondta a szakember.

„Szóval a pályán abszolút úgy teljesít, ahogy reméltük – de nem csak, valójában mindketten a közös munka tekintetében. Jól kijönnek egymással, tisztelik egymást a pályán, és azon kívül is. Nagyon egyszerű a helyzetünk.”

„Silverstone-ban elérkezett a pont, amikor Lewis azt mondta: ’Húzni fogom őt magammal.’. Ez is mutatja, mennyire tisztelik egymást. Láttak korábban olyat, hogy egy csapatnál ilyen jól kijöttek egymással a versenyzők?”

Bottas a Bahreini Nagydíjon elengedte maga mellett csapattársát, majd a Magyar Nagydíjon szintén történt pozíciócsere – ott azonban Hamilton végül visszaengedte maga elé a finnt, miután nem tudott támadást indítani a Ferrarik ellen.

„A személyes kapcsolat Valtteri és Lewis között teljesen más, mint volt Nico és Lewis között” – magyarázta Wolff.

Hirdetés

„A munkakapcsolat is teljesen más, és ez dinamikát visz a csapatba, hiszen pozitív vagy negatív mondom mindenki érintett.”

Bár a Mercedesnek idén nincs domináns szerepe az F1-ben, hiszen a Ferrari komoly ellenfélnek bizonyul, Wolff azt mondja, csapata eddig remekül szembeszállt a kihívásokkal.

„Azt mondanám, elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Ha ugyan télen azt mondták volna nekem, hogy 6 versenyt nyerünk, és a szünet előtt lesz 8 rajtelsőségünk, elfogadtam volna.”

„De sokkal nehezebben alakultak a dolgok, mint azt az eredmények mutatják, mert nagyon szoros versenyt folytatunk a Ferrarival. Barcelonában Sebastian [Vettel] nagyon szorosan ott volt Lewis mögött, és aztán Szocsiban és Spielbergben is Valtteri mögött.”

„Összességében azt mondanám, rendben vagyunk, ha figyelembe vesszük, hogy volt némi változás. Tudtuk, hogy nehéz lesz versenyképesnek maradni ilyen komoly szabályváltozások után, hiszen korábban erre még nem volt példa.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!