Toszkán Nagydíj

Mercedes: Bottasnak hála nem lett baleset Ricciardo „brutális” előzéséből

Fotó: Mercedes
Großer Preis von China 2018, Sonntag - Wolfgang Wilhelm Daniel Ricciardo Valtteri Bottas

Toto Wolff szerint Valtteri Bottas segítsége is kellett ahhoz, hogy ne legyen baleset Daniel Ricciardo „brutális” előzéséből a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

A Red Bull ausztrálja parádés előzéseket mutatott be a sanghaji versenyen, végül pedig elsőként szelte át a célvonalat.

Ricciardo a verseny egy pontján a Mercedes pilótáját, Valtteri Bottast is maga mögé utasította, méghozzá egy rendkívül agresszív manőverrel.

„Daniel egyike a legkiválóbb versenyzőknek, és ezt ismét bizonyította” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Nagyon hatékony volt, tudott várni a lehetőségre, és agresszív volt, amikor kellett. Összességében egy nagyon jó versenyt futott.”

„A Valtteri elleni manővere egy kicsit talán… brutális volt. De végül bejött. Kellett hozzá Valtteri segítsége is, hogy elkerüljék az ütközést. De ilyen a versenyzés, és nagyszerű volt.”

Wolff hozzátette, a Mercedes számára Bottas kiváló szereplése volt a hétvége egyetlen pozitívuma.

„Az egyetlen dolog, amire pozitívumként tudok tekinteni, az Valtteri versenye. Tényleg fantasztikus volt. Nem hibázott. De a biztonsági autóval balszerencséje volt. Még a Ricciardo elleni küzdelemben is: ha nem enged neki utat az utolsó pillanatban, Ricciardo kiütötte volna. Ő volt az egyetlen, aki nem hibázott a versenyen.”

Bottas egyébként az esettel kapcsolatban elmondta: „Nagyon gyorsan közeledett, óriási volt a tempókülönbség.”

„Rendkívül erős autójuk volt, ráadásul azon a ponton friss abroncsokkal volt a pályán. Szóval látva, hogy milyen sebességgel tűnt el az előzés után… csak idő kérdése volt.”

„De az adott pillanatban védekeztem a 6-os kanyar előtt, kötöttem némi kompromisszumot, tudván, hogy a kijáraton megfoghat, ha más ívet választ mögöttem. De látott egy rést belül, miközben védekeztem, és csak idő kérdése volt…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS