Mercedes: Büszkék lehetünk idei teljesítményünkre

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a német istállónak inkább büszkének kellene lennie ahelyett, hogy a Red Bull elképesztő erőfölénye miatt sajnálkozik.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a német istállónak inkább büszkének kellene lennie ahelyett, hogy a Red Bull elképesztő erőfölénye miatt sajnálkozik.

A brackley-i gárda rendkívül ütőképesnek bizonyult a bajnokság közepén, Lewis Hamilton magyarországi győzelme után pedig sokan azt gondolták, a Mercedes akár a világbajnoki címért is harcba szállhat 2013-ban.

A Red Bull azonban a nyári szünet után komoly előrelépéseket tett, Sebastian Vettel pedig három futam óta verhetetlen a Forma-1-ben, előnye 60 pont az összetettben második helyen álló Fernando Alonso előtt.

Habár a Mercedesnél lassan kénytelen elfogadni a tényt, bajnoki esélyeiknek már vége, Toto Wolff szerint egyáltalán nincs okuk a csalódottságra.

„Olykor kiábrándító volt harmadikként és negyedikként célba érni, mint mondjuk Spában” – ismerte el a Mercedes motorsport-főnöke. „De aztán az ember visszamegy a hotelbe és azt mondja, «normális vagyok én?»”

„Óriási előrelépést tettünk idén. Ez olyasvalami, amire büszkék lehetünk. Nyilván mindannyian azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a bajnokságot egy napon, és jó, hogy magasabbra tettük a mércét. De ugyanakkor ez veszélyekkel is jár, hiszen azáltal, hogy magasabban van a mérce, nehezebben tudunk elégedettek lenni.”

A legtöbb csapatnál bevallották, Vettel és a Red Bull szingapúri dominanciája igencsak meglepő volt, Wolff szerint azonban egyáltalán nem aggasztó a helyzet.

„Számunkra ez olyasvalami, amit mi magunk is megpróbálunk elérni a következő években. Rendkívül domináns teljesítmény volt egy autóval. A kérdés az, hogy miért? Erre keressük a választ.”

„Másfelől semmi okunk arra, hogy lesújtva érezzük magunkat, hiszen büszkék lehetünk arra a fejlődésre, amit a 2012-es szezon óta elértünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!