Friss hírek

Mercedes: Egy kiesés, és annyi az előnyünknek!

Bombaformában kezdte a 2020-as Forma-1-es szezont a Mercedes csapata: az istálló háromból három versenyt megnyert, Toto Wolff csapatfőnök mégis azt mondja, korai lenne még leírni a riválisokat.

Világbajnoki címvédőként a Mercedes favoritként várta az idei világbajnokság kezdetét, mely július első hétvégéjén, Ausztriában rajtolt el. Spielbergben két futamot teljesített a mezőny, múlt hétvégén pedig Magyarországon vendégeskedett az F1-es mezőny.

A Mercedes Valtteri Bottas révén egy, Lewis Hamilton révén pedig két futamot nyert meg, így a győzelmek tekintetében 100 százalékos mutatóval rendelkezik, Toto Wolff mégis azt mondja, nincs kényelmes előnyük.

„Nem vagyok biztos abban, hogy leszakadni látom az ellenfeleket, hiszen látható, hogy a Red Bull egész hétvégén küszködött, és aztán egész jó autójuk volt a versenyen. Egy olyan, ami úgy tűnt, el sem rajtolhat, de a szerelők lenyűgöző munkát végeztek” – mondta a szakember a Magyar Nagydíj után.

„Az előnyünk semmi. Ha megnézzük az egyéni pontversenyt, 3 verseny után 30 pont a különbség Lewis és Max között. Szóval egy kiesés, és eltűnik ez az előny. Úgyhogy tovább kell nyomnunk.”

Bár sikerült az eddigi összes versenyt megnyernie a csapatnak, a Mercedes számára nem volt sétagalopp az idénykezdet, Ausztriában ugyanis műszaki problémák hátráltatták a csapatot. Mindezeket figyelembe véve Wolff azt mondja, még nagyobb elégedettséggel töltik el őket az elmúlt időszak eredményei.

„Nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy mi vagyunk a legjobbak, mert akkor hirtelen elkezdünk veszíteni.”

„Azt gondolom, fontos minden pontot begyűjteni, és én mindig amondó vagyok, hogy minden egyes edzést, minden egyes versenyhétvégét optimalizálni kell, hogy pontokat gyűjtsünk. És az, hogy a csapat három versenyből hármat megnyert, olyasvalami, amire büszkék lehetünk.”

„Megoldottuk azokat a problémákat, amik az első spielbergi versenyen hátráltattak minket, és elégedettnek kell lennünk azzal, ahogy eddig mentek a dolgok. De az előny soha nem elég nagy ahhoz, hogy hátradőljünk, ezért tovább kell dolgoznunk.”

„Hiszen jön újabb 3 verseny, ami nagyon fontos lesz, és remélhetőleg jól alakulnak majd. De csak akkor könnyebbülök meg, ha már vége ezeknek is. És még a bajnokság 20 százalékát sem teljesítettük, szóval tovább kell nyomnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!