Mercedes: Elkerülhetetlen volt Verstappen és Hamilton balesete - F1VILÁG.HU

Mercedes: Elkerülhetetlen volt Verstappen és Hamilton balesete

A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökigazgatója, Andrew Shovlin szerint „elkerülhetetlen” volt Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése, utóbbi versenyző ugyanis mindig rendkívül agresszív módon versenyez.

A világbajnoki cím két esélyese a silverstone-i verseny nyitókörében csapott össze egymással, kettejük párharcának pedig baleset lett a vége a Copse nevű gyors jobbosban.

A versenybírók Hamiltont találták vétkesnek, a címvédőt 10 másodperces büntetéssel sújtották, ám még így is meg tudta nyerni a futamot.

 

Andrew Shovlin szerint Hamiltonnak többször is el kellett már kerülnie balesetet a Verstappen elleni küzdelmek során, és elkerülhetetlen volt, hogy egyszer ők ketten össze fognak akadni.

„Ha megnézzük a sprintfutamot, és a főverseny nyitókörét, Lewisnak folyamatosan vissza kellett vennie, hogy elkerülje az ütközést” – mondta Shovlin.

„Olyan helyzetbe tudta pozícionálni az autóját, hogy megállja a helyét. Max agresszíven vezet, és elkerülhetetlen volt, hogy egyszer baleset lesz belőle.”

„De elégedettek voltunk a Lewis által elvégzett munkával, és egy kicsit csalódottak a büntetés miatt. Viszont megkönnyebbültünk, hogy így is meg tudtuk nyerni a versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy Hamilton és Verstappen balesete valóban kódolva volt-e már, Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának első embere azt mondta, szerinte „kettőn állt a vásár”.

„Egy olyan helyzet volt, amilyet már mindannyian láthattunk, amikor nagyszerű versenyzők összecsaptak” – mondta a csapatfőnök.

„Amikor senki sem képes engedni, ilyen helyzet megtörténik. De szerintem kettőn áll a vásár. Az idei bajnokság mindig is nagyon intenzív volt, mert harcolunk mindennel, amivel csak tudunk, hogy tartsuk magunkat, miközben tudjuk, hogy nem teljesítünk olyan jól, mint a Red Bull és a Honda.”

„Emiatt sok pontot is veszítettünk korábban, ezúttal viszont sok pontot hoztunk rajtuk. Szóval mindig kiegyenlíti magát a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!