Friss hírek

Mercedes: Előny, hogy két autóval taktikázhatunk a versenyen!

Komoly stratégiai előnyt jelenthet a Mercedes Forma-1-es csapata számára a vasárnapi Spanyol Nagydíjon az, hogy mindkét autója a top 3-ból rajtol Barcelonában.

Lewis Hamilton 100. rajtelsőségét szerezte a szombati időmérő edzésen, 36 ezredmásodperccel megelőzve a Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff természetesen nem ment el szó nélkül a nagyszerű eredmény mellett.

„Nem vagyok oda a statisztikákért, de 100 rajtelsőség igazán lenyűgöző mérföldkő!” – mondta a szakember. „Mondtam is Lewisnak a rádión, hogy egészen rendben volt a kör, de természetesen ennél azért többről volt szó.”

„A Q2-ben úgy tűnt, Max és a Red Bull nagy előnyben van, de tartottuk a lépést, és a végén a legjobb három versenyző 1 tizeden belül volt – pontosan így kell lennie az F1-ben, minden ezredmásodpercért meg kell küzdeni.”

„Lewis és Valtteri is fantasztikus munkát végzett az utolsó körökben, és amikor ilyen aprók a különbségek, minden részlet számít.”

Wolff hozzátette, mindenképpen előny lesz számukra, hogy mindkét autójuk ott van a mezőny elejében, miközben a Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez csak a 8. helyen zárta az időmérőt.

„Ami a vasárnapi versenyt illeti, megvan az az előnyünk, hogy mindkét autónk a pálya tiszta oldaláról rajtol, és mindketten ott vannak a top 3-ban. Ez stratégiai lehetőséget kínál, és a legtöbbet kell kihoznunk belőle a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!