Mercedes-elsőséggel zárult a hungaroringi F1-es teszt - F1VILÁG.HU

Mercedes-elsőséggel zárult a hungaroringi F1-es teszt

HIRDETÉS
Hungaroring, In-season testing, Day 2 George Russell Mercedes

A Mercedes színeiben tesztelő George Russell volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapaton hungaroringi tesztjének szerdai napján. A Ferrarival Kimi Räikkönen második lett.

A királykategória csapatai két napot töltöttek el teszteléssel a mogyoródi versenypályán, és míg a keddi tesztnapon Antonio Giovinazzi volt a leggyorsabb a Ferrari autójával, szerdán már a Mercedes érte el a legjobb köridőt ifjú tehetsége, George Russell révén.

Russell a Pirelli hiperlágy abroncsaival 1 perc 15,575 másodperces idővel volt a leggyorsabb, alig 74 ezredmásodperccel megelőzve Kimi Räikkönent. Ez egyébként új, nem hivatalos pályacsúcs a magyar versenypályán.

Räikkönen a vasárnapi Magyar Nagydíj után hazautazott Svájcba, ám a teszt szerdai napjára visszarepült Magyarországra.

A finn produktív tesztnapon van túl, hiszen egymaga 131 kört tett meg a Ferrari versenyautójával.

A 3. pozícióban a Red Bull autójával köröző Jake Dennis zárt, megelőzve Antonio Giovinazzit, aki ma már az Alfa Romeo Sauber versenyautójával róhatta a köröket a Hungaroringen.

[su_spoiler title=”Fotók a hungaroringi tesztről” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

Az 5. helyen Nikita Mazepin (Force India), a 6. pozícióban pedig a Williams teszt- és tartalékversenyzője, Robert Kubica végzett.

Hirdetés

A lengyel 103 kört tett meg Mogyoródon, a tesztnap utolsó perceiben pedig mindenkit meglepett akkor, amikor pályára gurult: versenygépét ugyanis a Williams csapata a szivárvány minden színében pompázó áramlásjelző festékekkel borította be.

Fotó: F1VILÁG

A McLarennel Lando Norris dolgozott ma, ő csak 73 körig jutott, és végül a 7. helyen zárt Artem Markelovot (Renault), illetve Sean Gelaelt megelőzve. Gelael ma a Toro Rosso autójával a Pirelli gumitesztjében segédkezett.

A másik Toro Rossóban megosztva dolgozott ma Pierre Gasly és Brendon Hartley.

Nem Gelael volt egyébként az egyetlen, aki kipróbálta a Pirelli jövő évre szánt prototípusait, azt a legtöbb csapat feltehette autójára a Hungaroringen.

A második tesztnap végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!