Mercedes: Erős a versenytempónk a Ferrariéhoz és az Aston Martinéhoz képest - F1VILÁG.HU

Mercedes: Erős a versenytempónk a Ferrariéhoz és az Aston Martinéhoz képest

Ígéretes volt a Mercedes versenytempója a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon a Ferrarihoz és az Aston Martinhoz képest, így a német istálló magabiztosan tér vissza a versenypályára ezen a hétvégén.

A Mercedes nem harcolhatott a dobogóért a bakui hétvégén, Toto Wolff elmondása szerint ennek legfőbb oka az, hogy nem tudták jól beállítani versenyautóikat az utcai pályára. A német csapatnak így be kellett érnie egy 5. és egy 7. hellyel, az ezüstnyilak azonban ezen a hétvégén, Miamiban javítanának.

„Baku utcái után irány Miami utcái. Egy érdekes, de kihívásokkal teli hétvége után várjuk már, hogy hamar visszatérjünk a pályára. Az új sprintfutamos formátum okozott néhány meglepetést, most pedig ki kell értékelnünk, hogy lássuk, szükséges-e elvégezni bizonyos változtatásokat rajta” – mondta Wolff.

„Sajnos nem igazán sikerült megfelelően beállítanunk az autónkat a szabadedzésen, ez pedig megnehezítette a dolgunkat a hétvége további részében. A versenytempónk jónak tűnt a Ferrarihoz és az Aston Martinhoz képest, de mivel olyan nehéz volt az előzés, nem tudtuk megmutatni. Így állunk most jelenleg az autóval, ugyanakkpr azt is tudjuk, hogy apró dolgoknak komoly hatásuk lehet hétvégéről hétvégére.”

Wolff hozzátette, a miami versenypálya változatos kihívásokat tartogat az F1-es csapatok számára.

„Izgatottan térünk vissza tehát Miamiba. A két versenyhétvége között igyekszünk annyit tanulni, amennyit csak lehet, hogy a lehető legjobb helyzetből várhassuk a folytatást. Ez egy olyan pálya, mely eltérő tulajdonságokkal bír, mint a legutóbbi néhány helyszín. Változatos kanyarok találhatók rajta, vannak tempós szakaszok, hosszú egyenesek, de szűk, kanyargós szekciók is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Erős a versenytempónk a Ferrariéhoz és az Aston Martinéhoz képest
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!