Mercedes: Erősnek tűnik a Ferrari

A Mercedes csapata szerint igencsak meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő az előszezoni teszteken a Ferrari és a Williams.


A Mercedes csapata szerint igencsak meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő az előszezoni teszteken a Ferrari és a Williams.

A címvédő istálló a téli tesztek nagy részén köridők tekintetében nem végzett a tabella élén, a hosszú etapokkal azonban biztosította a rivális csapatokat arról, továbbra is favoritként kíván nekivágni a világbajnokság küzdelmeinek.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke mindazonáltal óvatosságra int, elmondása szerint ugyanis a megbízhatósággal lehetnek gondok, ráadásul a téli gyakorlások során a Williams és a Ferrari igencsak erősnek mutatkozott.

„Nem igazán tulajdonítanék komoly jelentőséget a köridőknek, hiszen fogalmunk sincs, milyen üzemanyag-mennyiséggel köröztek a többiek” – mondta a szakember.

„Olyan ez, mintha egy kristálygömbből szeretnék kiolvasni a valóságot – márpedig mi ezt nem igazán szeretnénk. Habár tisztességesen teljesítettünk a teszteken, a tempónk és a hosszú etapjaink is jók voltak, a megbízhatóság továbbra is problémás lehet.”

„És az is marad mindenki számára. Felül kell kerekednünk ezen, aztán majd meglátjuk, hogy alakul az első pár verseny. Akkor már talán könnyebb lesz nyilatkozni arról is, mit láttunk a teszteken.”

„A Ferrari jónak tűnt, mint ahogy a Williams is, szóval várjunk addig, amíg tényleg elkezdődnek a versenyek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!