Friss hírek

Mercedes: Ezúttal másképp beszéljük át a csapatutasítás lehetőségét

Fotó: Mercedes
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a vasárnapi Japán Nagydíj előtti, csapatsorrenddel kapcsolatos forgatókönyvek átbeszélése „másképp” zajlik majd, mint legutóbb, hogy elkerüljék az olyan helyzeteket, mint amilyen Oroszországban kialakult.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a vasárnapi Japán Nagydíj előtti, csapatsorrenddel kapcsolatos forgatókönyvek átbeszélése „másképp” zajlik majd, mint legutóbb, hogy elkerüljék az olyan helyzeteket, mint amilyen Oroszországban kialakult.

A szocsi versenyen Valtteri Bottast megkérték arra a verseny során, engedje el maga mellett csapattársát, a bajnoki címre esélyes Lewis Hamiltont.

A brit végül megnyerte a futamot, és 50 pontos előnyre tett szert Sebastian Vettellel szemben, csapattársa, Bottas viszont szemmel láthatóan frusztrált volt a történtek miatt.

A Mercedes versenyzői a vasárnapi, szuzukai versenyt is egymás mellől, az első sorból kezdik majd meg, Toto Wolff pedig a Motorsport.com kérdésére a minap elárulta, a verseny előtti értekezletet másképp vezénylik majd le, mint Szocsiban.

„Igen, másképp, mert tanulunk, és próbálunk tanulni” – mondta a szakember.

„Talán az az értekezés, ami lezajlott vasárnap reggel, Szocsiban, egy jó megbeszélés volt, de nem tekintettünk a szituációra úgy, hogy olyan nyomás alatt leszünk, mint amilyen alatt végül voltunk – egy szendvics-helyzetben, melyben Sebastian végig ott volt Lewisszal, Verstappen pedig az élen autózott.”

„És ez emlékeztet minket arra, hogy a legjobb terv is elbukhat az ellenséggel való ütközetben, és ez történt velünk is Szocsiban. Szóval a vasárnapi diskurzus másmilyen lesz, elég teret hagyunk magunknak a döntések meghozatalához, melyek a szükséges rosszak lehetnek.”

Wolff elismerte, nem voltak elég világosak ezek az értekezések Oroszországban, ezért volt frusztrált Bottas, amikor megkérték, álljon félre.

„Azt gondolom, hibáztam, hogy nem voltam 100 százalékig egyértelmű azzal kapcsolatban, hogy mit is akarok. A versenyzői, valamint a hidegvérű racionalista énem harcol egymással, és utóbbinak kell lennem az ilyen helyzetekben.”

„És amikor a versenyről esett szó, arra gondoltam, hogy Valtteri lesz elöl, Lewis lesz a második, Sebastian pedig a harmadik – tehát három ponttal többet gyűjtünk majd Sebastiannál, és növeljük az előnyünket. De a versenyen valójában fennállt a veszélye annak, hogy elveszítjük a 2. helyet Sebastiannal szemben, emiatt pedig területet veszítünk a bajnokságban – ezért gondoltam meg magam.”

„Azóta sok időt töltöttem el az okos csapattagokkal, kiértékeltük a helyzetet. Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeket most vasárnapra, látni szeretném, miképp alakul a verseny. És szeretném azt hinni, hogy ahogy tettem azt Szocsiban, úgy most is meg tudunk vitatni minden eshetőséget.”

Bár Hamilton előnye 50 pont a tabellán, a bajnokságból pedig csak 5 verseny van hátra, Wolff szerint korai még engedni Bottasnak, hogy pontokat raboljon csapattársától.

„2007-ben két futammal a vége előtt Lewisnak a mai pontszámítás szerint 45 pont előnye volt, és elbukta a bajnokságot. Vajon gondolta bárki is, hogy két verseny alatt el lehet veszíteni ennyi pontot? Lehetetlen…”

„És aztán jön a vasárnapi verseny, és nem feltétlenül a leggyorsabb autó nyer. Volt egy olyan pillanatunk nyárunk, amikor nem a miénk volt a leggyorsabb autó, mégis szereztünk pár győzelmet. Nem akarom levenni a gázról a lábam, mert egy kiesés, egy gyenge verseny, és minden eltűnik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!