Mercedes: Fáj a kudarc, de nem fogunk bűnbakot keresni! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Fáj a kudarc, de nem fogunk bűnbakot keresni!

HIRDETÉS
Nyílt levélben üzent rajongóinak a Mercedes Forma-1-es csapata, melyben elismerte, 2023-as versenyautója egész egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy a győzelmekért, és a világbajnoki címért csatázzanak versenyzői. Az istállónál mindent megtesznek azért, hogy fordítsanak helyzetükön.
Lewis Hamilton

A német csapat tavaly kiábrándító évet teljesített a Forma-1-ben, ám a szezon utolsó szakaszában úgy tűnt, megoldotta legfőbb problémáit, így mindenki abban bízott, idén újra az élmezőnyben csatázhat majd Lewis Hamilton és George Russell. Hamar kiderült azonban, a Mercedes idei, W14-es kódjelű versenyautója nem a győzelemre született: az évadnyitó Bahreini Nagydíjon egyértelmű volt a csapat lemaradása, Toto Wolff pedig már a verseny előtt arról beszélt, változtatniuk kell autójuk koncepcióján, ha vissza szeretnének térni a győztesek útjára.

Andrew Shovlin, a Mercedes pályaműveletekért felelős igazgatója elárulta, drasztikus változtatásokra készülnek, ez azonban időigényes folyamat lesz. A Mercedes a minap weboldalán tett közzé egy nyílt levelet, melyet rajongóinak címzett – és melyben elismerte, kudarcot vallott az idei autóval.

A levélben a csapat arról ír, mindent megtesznek azért, hogy felálljanak a padlóról, ám nem fognak bűnbakot keresni.

„Minden rajongónknak: Bahrein fáj. Fáj mindegyikünknek, nekünk, akik oly elkötelezetten vágunk neki minden szezonnak azért, hogy a bajnoki címért harcoljunk” – áll a levélben. „Fáj nekünk, mint csapatnak, miután annyi kemény munkát fektettünk egy olyan autóba, mely nem a várakozásoknak megfelelően teljesít.”

„És tudjuk, hogy fáj nektek, rajongóinknak is. Szenvedélyetek és támogatásotok nagyon fontos nekünk, és visz minket előre – és tudjuk, hogy ugyanazt a fájdalmat érezzük.”

„A helyzet, amivel most szembe nézünk, nem olyan, mint amilyennel bármelyikünk is szembe akart nézni – de muszáj. Ez a valóság. Az egyszerű kérdés pedig az, amit tehetünk, és mit fogunk kezdeni ezzel?”

„Először is nem esünk pánikba, és nem hozunk elhamarkodott döntéseket. Az F1 rivaldafényében az emberek hajlamosak ujjal mutogatni, vagy bűnbakokat keresni. De ti ennél jobban ismertek bennünket. A csapaton belül mi arról beszélünk, hogy megvan a bátorságunk a kudarchoz, karakterünk az elszámoltathatósághoz, és az erőnk ahhoz, hogy a kudarcra lehetőségként tekintsünk. Nyitottak és mélységesen őszinték voltunk azzal kapcsolatban, amilyen helyzetben most találtuk magunkat.”

„Sürgősen és higgadtan dolgozunk a helyreállítási tervünkön, arra fókuszálunk, amire rövid- közép- és hosszú távon szükségünk lesz a győzelemhez. Már vannak érkezőben fejlesztések a következő versenyekre, és még több lesz. De ez nem egy pillanatnyi munka lesz, az F1-ben nincs csodaszer.”

„Már most keményen dolgozunk azon, hogy változtassunk a 2023-as szezonunkon. A helyreállítás rögtön a verseny után elkezdődött – és mindenkinek ki kell vennie a részét belőle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!