Friss hírek

A Mercedes fel akar készülni Hamilton esetleges távozására

A Mercedes Forma-1-es csapatánál elárulták, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ne kerüljenek olyan váratlan helyzetbe, mint tavaly, Nico Rosberg hirtelen visszavonulása után.

Rosberg a világbajnoki cím megnyerése után néhány nappal váratlanul bejelentette, befejezi Forma-1-es pályafutását, ezzel pedig igazán nehéz helyzetbe hozta csapatát, a Mercedest, melynek megfelelő utódot kellett találnia.

A német istálló végül leszerződtette Valtteri Bottast a 2017-es évre, aki a szezon első felében nem is okozott csalódást.

A finn szerződése az idény végéig szól, ám várhatóan meghosszabbítják majd kontraktusát, míg Hamilton hivatalosan 2018-ig tagja a német istállónak.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke mindazonáltal elárulta, Rosberg visszavonulása után semmit sem vesznek biztosra, így kell, hogy legyen B-tervük – ilyenformán tehát Lewis Hamilton esetleges távozására is fel kell készülniük.

„Van egy olyan összetevője a dolognak, miszerint az F1-ben muszáj, hogy legyen egy vészmegoldásod, egy B-terved” – mondta Wolff a Motorsport.com kérdésére.

„Az, hogy van egy szerződés, még nem jelenti azt, hogy minden úgy megy, ahogy abban a dolgok le vannak írva. Változhatnak a körülmények. Most van egy A-tervünk, és aztán lehetnek eltérő játszmák, hiszen a versenyzői piac sokat változik 2018-ban és 2019-ben. Fontos, hogy fontolóra vegyünk egy B és egy C-tervet.”

„Nagyon összetett az egész. Számos lehetőség van, ahol egy versenyző kiköthet. Jó pár versenyző van, aki jól teljesítene egy Mercedesben. Szóval minden forgatókönyvet meg kell fontolni.”

Wolff kifejtette, a Mercedes szerencsés volt, hogy le tudta szerződtetni Bottast, miután Pascal Wehrleint túlságosan tapasztalatlannak tartották.

„Az ügylet igazán nehéz volt. Könnyebb olyan problémákat megoldani, melyeket előre látsz, de Nico ügye a semmiből jött – akkor, amikor a legtöbb versenyzőnek már szerződése van a következő évre. Nem volt könnyű.”

„Tudtuk, hogy Pascal ott van, mint lehetőség, de talán túl fiatal volt ahhoz, hogy egy olyan autóba ültessük, mely képes a győzelemre, egy olyan versenyző ellen, aki a legjobb a mezőnyben.”

„Valtteri volt az elsődleges célpont, de nyilván a Williamsnél szerették volna megtartani őt. És nemcsak ez volt az egyetlen tényező. Ott volt még az is, hogy meg tudunk-e egyezni a Williamsszel a financiális kérdésekben. Hogy ők kit szerződtetnek? És mi történik így Pascallal? És aztán fel kellett bontanunk Nico szerződését.”

„És végül sikerült elérnünk azt, amit a leginkább szerettünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A Mercedes fel akar készülni Hamilton esetleges távozására
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!