Friss hírek

Mercedes: Ha a legjobbat nyújtjuk, le tudjuk győzni a Red Bullt!

Az elszalasztott lehetőségek miatt nem tudott nyerni a múlt hétvégi Francia Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata – ezt mondja a német istálló mérnökigazgatója, Andrew Shovlin, aki ugyanakkor biztos benne: ha a legjobb formájukat nyújtják, legyőzhetik idén a Red Bullt.

A Mercedes a hibrid érában sorozatban 7 világbajnoki címet nyert meg, idén azonban méltó ellenfélre talált, a Red Bull ugyanis 7 futam után jelenleg az egyéni és a konstruktőri pontversenyben az élen áll.

Az energiaital-gyárosok ráadásul múlt hétvégén egy olyan pályán győzték le erőből a Mercedest, mely az elmúlt években abszolút a brackley-i istálló terepe volt.

Andrew Shovlin azt mondja, továbbra is hisznek abban, hogy megnyerhetik az idei bajnokságot, ugyanakkor be kell ismerniük, hogy elszalasztottak lehetőségeket Le Castellet-ben.

„Mi úgy tekintünk erre a csapatra, hogy legjobb formájában képes legyőzni a Red Bullt” – mondta a Mercedes mérnökigazgatója. „Azt gondolom, Franciaországban az elszalasztott lehetőségek jelentették a különbséget.”

„Tudjuk, hogy nehéz lesz. Úgy gondoljuk, hogy a Red Bull a favorit. Kétségkívül nagyon jó csomagjuk van, de ha a legjobb formánkat nyújtjuk, legyőzhetjük őket, és megnyerhetjük a bajnokságot.”

„Dühítő a dolog, mert úgy gondoljuk, hogy megnyerhettük volna a versenyt. Azt gondolom, két autóval is ott lehettünk volna a dobogón. Egy olyan bajnokság ez, ahol nem engedhetjük meg magunknak, hogy elszalasszuk ezeket a lehetőségeket. Jó versenyautónk van, ezt megmutattuk a futamon is.”

Shovlin kifejtette, egy körön egyértelműen lemaradásban vannak a Red Bull-lal szemben, ám a versenytempót tekintve az osztrákok szintjén vannak.

„Azt gondolom, az időmérők tekintetében hiányzik egy kis tempó, de ami a versenyeket illeti, egy szokványos pályán képesek vagyunk nyomás alá helyezni őket. De tudjuk, hogy ehhez, illetve ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk, tökéletesnek kell lennünk.”

„Rengeteg dologra tudunk reflektálni a hétvége után, és azt mondani, hogy nem végeztünk elég jó munkát. Jók vagyunk abban, hogy brutálisan őszinték legyünk magunkkal szemben, és kielemezzük a helyzetet. Ezt fogjuk tenni a következő néhány napban, és remélhetőleg erősebben térünk majd vissza Ausztriában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Mercedes: Ha a legjobbat nyújtjuk, le tudjuk győzni a Red Bullt!
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!