Friss hírek

Mercedes: Ha Bottas lett volna elöl, Hamilton sem támadhatta volna őt

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, bár a Német Nagydíjon megkérték Valtteri Bottast arra, hogy ne támadja csapattársát, Lewis Hamiltont, nem fogják beállítani a finn versenyzőt a négyszeres világbajnok mögé a szezon további részében.

A Mercedes kettős győzelmet aratott hazai versenyén, Hockenheimben, a verseny utolsó szakaszában pedig a német istálló vezetősége arra kérte Bottast, ne kezdjen el harcolni a győzelemért csapattársa ellen.

Hirdetés
 

Amikor a Mercedes motorsport-igazgatóját, Toto Wolffot arról kérdezték, mostantól kezdve Bottas másodhegedűs lesz-e a csapatnál, így felelt: „Nem.”

„A legfontosabb dolog a Forma-1-ben a versenyzés. Mindig is mondtuk, hogyha elérkezünk a bajnokság utolsó negyedéhez, és egyik versenyzőnknek nagy előnye lesz, akkor hozunk néhány nem túl népszerű intézkedést.”

„De ez az idő még nem érkezett el. Most egy csapattaktikát alkalmaztunk, hogy mindkét autónk célba érjen. Ahogy mondtam, ha Valtteri vezetett volna a versenyben, akkor az ő javára döntöttünk volna.”

Bottas azt mondja, „megérti” a döntést, hiszen „ez is része a munkának”.

„Szabadon versenyezhetünk. De a mai modern Forma-1-ben sokkal gyorsabbnak kell lenned ahhoz, hogy előzni tudj, és a körülmények nagyon rosszak voltak. Szóval nem volt értelme a csapat szempontjából annak, hogy felesleges kockázatot vállaljuk. Egyáltalán nem voltam dühös emiatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!