Mercedes: Ha nem szorulunk be Norris mögé, harcolhattunk volna Verstappennel – F1VILÁG.HU

Mercedes: Ha nem szorulunk be Norris mögé, harcolhattunk volna Verstappennel

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint harcolhattak volna Max Verstappennel a vasárnapi Osztrák Nagydíjon, ha a futam elején nem ragadnak be Lando Norris mögé.
Valtteri Bottas races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on July 3, 2021

A két Mercedes csak a 4. és 5. helyekről vágott neki a spielbergi futamnak, míg Max Verstappen az élről kezdhette meg a szezon 9. versenyét.

Verstappen a futam első köreiben több másodperces előnyt épített fel, miközben Lando Norris tartotta maga mögött a Mercedeseket.

Lewis Hamilton a 20. körben előzte meg honfitársát, Valtteri Bottas pedig akkor tudott elmenni mellette, amikor egyszerre érkeztek a bokszba, Norrisnak pedig le kellett töltenie 5 másodperces időbüntetését.

Hamilton később sérült autója miatt lelassult, és ismét visszaesett a mclarenes mögé, Bottas viszont kényelmesen tudott autózni a 2. helyen, és végül Verstappen mögött ért célba.

Toto Wolff azt mondja, bár ismét nőtt hátrányuk az összetettben, voltak azért pozitívumai a hétvégének.

„Azt gondolom, ez egy jó eredmény, mert ha nem lettünk volna beszorulva a McLaren mögé a verseny elején, amivel rengeteg időt veszítettünk, akkor versenyezhettünk volna vele” – mondta Wolff.

„Nem vagyunk biztos abban, hogy ez elég lett volna-e a győzelemhez, de a versenytempónk megvolt, és jók lehettünk volna. Ezt Valtteri esetében is jól lehetett látni, miután Lewis leszorítóerőt veszített. A tempó megvolt, senki sem veszélyeztette őt.”

„Szóval bizonyos szempontból ez a vasárnap sokkal jobb volt, mint a legutóbbi az autó teljesítménye szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!