Mercedes: Hagynunk kellett versenyezni őket! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Hagynunk kellett versenyezni őket!

HIRDETÉS

A Mercedes ügyvezető igazgatója, Paddy Lowe szerint hiba lett volna, ha nem engedik versenyzőiket harcolni a vasárnapi Bahreini Nagydíjon.


A Mercedes ügyvezető igazgatója, Paddy Lowe szerint hiba lett volna, ha nem engedik versenyzőiket harcolni a vasárnapi Bahreini Nagydíjon.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg tegnap ádáz csatát vívott a győzelemért, a küzdelemből pedig végül a 2008-as év legjobbja került ki, így márkatársának be kellett érnie a második hellyel.

Paddy Lowe, a német istálló ügyvezetője elárulta, bár kockázatos volt kettejük párharca, eszük ágában sem volt csapatutasítást alkalmazni.

„Képzeljék csak el, mi lett volna, ha már a második körtől kezdve csapatsorrendet állítunk fel – az milyen szörnyű dolog lett volna a Forma-1 számára, vagy a Mercedes motorsportban felállított filozófiája szempontjából!” – mondta a szakember.

„Ez olyasvalami, amellyel tartoztunk önmagunknak: tartoztunk a sportnak, illetve a versenyzőknek is.”

„Ők profik, és szeretnénk megadni nekik a lehetőséget arra, hogy versenyezzenek, és pontosan így is tettek.”

Bár Hamilton és Rosberg többször is kerék a kerék elleni csatát vívott egymással, küzdelmükben pedig benne volt egy esetleges baleset lehetősége, Lowe elárulta, biztosak voltak abban, hogy nem lesz sírás a vége.

„Hogy őszinte legyek, nem izgultam túl a dolgot, mert tudom, hogy mindketten vérprofik. Tapasztalt versenyzők, és tudják, mit, hogyan kell. A biztonsági autós periódus alatt adtam nekik egy kis emlékeztetőt, hogy jó lenne hazahozni az autókat. De ez nem jelentette azt, hogy nem versenyezhetnek. Tökéletes munkát végeztek!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!