Friss hírek

Mercedes: Hamilton idén megdolgozik a pénzéért

Alaposan megnehezíti majd Lewis Hamilton életét a Mercedes csapatánál Valtteri Bottas – erre számít a német istálló motorsport-főnöke, Toto Wolff.


Alaposan megnehezíti majd Lewis Hamilton életét a Mercedes csapatánál Valtteri Bottas – erre számít a német istálló motorsport-főnöke, Toto Wolff.

Bottas szerződtetését hétfőn jelentette be a Mercedes – a finn versenyző a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg helyét veheti át az istállónál.

Hirdetés
 

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff meg van győződve arról, jól döntöttek, és Bottas bizonyítani fogja majd, megérdemli a lehetőséget. A szakember szerint a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton is megdolgozik majd a pénzéért 2017-ben.

„Lewis vélhetően a világ legjobb versenyzője jelenleg – óriási tehetség és elképesztő sebesség jellemzi. Ha összejön neki egy hétvége, akkor gyakorlatilag verhetetlen” – mondta Wolff.

„De Valtteri esetében is minden adott, és eddig még nem láthattuk őt olyan autóval versenyezni, mely képes bajnoki címeket nyerni. Ez most egy másféle lépcsőfok. Bizonyos versenyzők jó irányba fejlődnek, mások nem. Azt gondolom, Valtterinek köszönhetően Lewis idén megdolgozik majd a pénzéért.”

Az elmúlt években olykor nehézséget okozott a Mercedes csapata számára, hogy kezelje Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonyát, Wolff szerint azonban idén nem lesz problémájuk.

„Ők nagyon különbözőek. Nem úgy, ahogy Nico és Lewis voltak. Lewis nagyon szenvedélyes és érzelemdús, Valtteri épp az ellenkezője. Finnként mondhatni félénk – csapatként pedig fontos, hogy mindkét világból a legjobb legyen nálad.”

„Lewis és én egy remek beszélgetést folytattunk a szezon végén. Azt mondta nekem, hogy nagyon jól kijön Valtterivel. Hozzászokott már ahhoz, hogy finnekkel dolgozzon együtt, hiszen sokáig dolgozott mellette Aki [Hintsa].”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!