Friss hírek

Mercedes: Hamilton megmentett minket!

A Mercedesnél azt mondják, Lewis Hamilton „megmentette” a csapatot a Forma-1-es Monacói Nagydíjon – az istállónál elismerték, hibáztak, amikor a közepes keverékű abroncsokat tették fel a címvédő autójára.

Hamilton egyedüliként kapta meg a közepes keverékű gumikat, amikor Charles Leclerc balesete miatt beküldték a biztonsági autót Monte-Carlóban.

Sokáig úgy tűnt, a brit nem is tud végigmenni a lágyabb vegyülettel, ám végül eljutott a kockás zászlóig, sőt, Max Verstappen támadásait visszaverve megnyerte a szezon hatodik versenyét.

Hirdetés
 

„Nemrég beszéltem Jamesszel [Vowles – a Mercedes stratégája], és nyilvánvalóan rossz döntés volt” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Úgy gondoltuk, kibírja a gumi a végéig, de nem így volt. Lewis megmentett bennünket – a vezetése megmentett minket. Olyasvalami történt, amit gondosan ki kell elemeznünk.”

Fotó: Mercedes

Amikor a Mercedesnél kihívták Hamiltont a bokszba, a mérnökök azt gondolták, a közepes keverék könnyedén kibírja a futam végéig, ám a gumik hamar elkezdtek szemcsésedni.

„Úgy kalkuláltuk, hogy a közepes kibírja, ha a 15., vagy 16. körben cserélünk – persze megfelelő gumikezeléssel. És mivel az élen voltunk, elég egyértelmű taktikának tűnt. Még csak nem is éreztük úgy, hogy necces, de a 20. körben rá kellett jönnünk, hogy a bal első elkezdett szemcsésedni, Lewis pedig elkezdett panaszkodni rájuk, és a szemcsésedés következménye alulkormányzottság lett. Teljesen világos volt, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz így elmenni a végéig.”

„Szóval volt némi egyeztetés arról, hogy a gumi kibír-e még 40 kört, aztán emlékeztettek rá, hogy az 20 kör egy normál pályán, szóval nyugodjak le egy kicsit! De mindenki tudta, hogy nagyon necces lesz, és 20 körrel a vége előtt már semmi futófelület nem maradt a gumin, a lassú kanyarokban pedig óriási volt az alulkormányzottság. A Loewsben lehetett is látni, hogy az autó alig akart elfordulni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Hamilton megmentett minket!
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!