Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mercedes: Hamilton nem gondolja azt, hogy minden körülötte forog

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Lewis Hamiltonnal még mindig nem sikerült megegyezni az új szerződés kapcsán – a szakember ugyanakkor tudja, minden eshetőségre fel kell készülniük.

Hamilton szerződése a 2020-as idény végén lejárt a Mercedesnél, és bár a felek már egyeztetnek a folytatásról, a hétszeres világbajnoknak még mindig nincs érvényes kontraktusa 2021-re.

Sajtóértesülések szerint főleg Hamilton fizetésén megy a huzavona, Wolff pedig korábban azt mondja, a fontos az, hogy az előszezoni tesztek kezdetéig megállapodjanak az angollal.

„Egyáltalán nem aggaszt a dolog, mert én mindig tiszteletben fogom tartani Lewis döntéseit” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, amikor a Hamilton szerződésével kapcsolatos késlekedésről kérdezték.

„Akár velünk marad még hosszú időre, vagy akár távozik a sportból, hogy új dolgokat fedezzen fel. Azt gondolom, minden eshetőségre fel kell készülnünk. Ugyanakkor viszont sokat beszélünk, és nagyon nyitottak vagyunk egymással szemben. Szerintem sok mindent érhetünk még el közösen.”

Wolff mindemellett méltatta a sokszoros bajnokot, kinek kvalitásai messze túlmutatnak azon, amit a pályán elért. A szakember szerint a brit nem gondolja úgy, hogy minden körülötte forog.

„A Forma-1 mindig is arról szólt, hogy a legjobb autóban ülő legjobb ember győzzön” – magyarázta. „A legjobb ember pedig itt a leggyorsabb és legintelligensebb pilótát jelenti.”

„Lewis az, aki tudja, hogyan működik a dinamika egy csapatban, érti a csapat technikai képességeit, másfelől pedig a megfelelő kontextusban látja magát a szervezeten belül, és nem olyan, mint a naprendszerben, ahol minden a nap körül forog.”

„És hasonlóképpen a versenyzőt körülvevő szervezetnek is a legjobbnak kell lennie annak érdekében, hogy teljesíteni tudjon a különböző területeken. Ez igaz a mérnöki, a kereskedelmi és a politikai oldalra is – mint ahogy a kommunikációra is, hogy folyamatosan haladjunk előre.”

„Olyan üzlet ez, ahol nincs varázsszer, ellentétben azzal, amit a legtöbben gondolnak – akár még az iparon belül is. A marginális nyereségek üzlete ez, amelyben mindennek megfelelően passzolnia kell egy csapatnál, hogy az eredményes legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!