Friss hírek

Mercedes: Hamilton nem „piszkos versenyző”

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff határozottan visszautasította a Red Bull azonban állítását, miszerint hétszeres világbajnokuk, Lewis Hamilton piszkos eszközökhöz folyamodott a vasárnapi Brit Nagydíjon.

A két versenyző a silverstone-i futam nyitókörében ütközött össze nagy tempónál: Hamilton folytatni tudta – majd meg is nyerte – a versenyt, Verstappen viszont nagy sebeséggel a gumifalnak ütközött.

A Mercedes versenyzőjét 10 másodperces időbüntetéssel sújtották a versenybírók, a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint azonban el kellene tiltani a brit pilótát veszélyes viselkedéséért.

Toto Wolff viszont határozottan visszautasítja azokat a vádakat, miszerint Hamilton „piszkos versenyző” lenne. 

„Mindenkinek van véleménye, ez rendben is van. Mindenkinek lesz bizonyos elfogultsága az ilyen incidensek során” – mondta Wolff, amikor a Red Bull véleményéről kérdezték.

A Mercedes-főnök ugyanakkor azt mondja, nem igaz az, hogy Hamilton piszkos versenyző lenne, sőt, pályafutása során épp szöges ellentéte volt ennek.

„Amikor az ember ilyen véleményt hall a vezetésével és az incidenssel kapcsolatban… Lewis a szöges ellentéte a piszkos versenyzőnek.”

„Azt gondolom, ő egy sportember. Soha nem láttunk tőle komoly incidenseket. És ezért is tartja ezt a viselkedést. És ahogy láthatták, az incidens különösebben nem is zavarta őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Mercedes: Hamilton nem „piszkos versenyző”
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!