Mercedes: Hamilton semmit nem csinált rosszul

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a vasárnapi Kínai Nagydíjat követően tiszta vizet öntött a pohárba is kijelentette: a címvédő Lewis Hamilton semmit sem csinált rosszul a futam során.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a vasárnapi Kínai Nagydíjat követően tiszta vizet öntött a pohárba is kijelentette: a címvédő Lewis Hamilton semmit sem csinált rosszul a futam során.

Hamilton megnyerte az év harmadik versenyét Sanghajban csapattársa, Nico Rosberg, valamint a ferraris Sebastian Vettel előtt.

A futamot követő sajtótájékoztatón Rosberg arra panaszkodott, Hamilton több alkalommal is túlságosan lassan haladt előtte, ami miatt Vettelnek lehetősége volt a támadásra.

Hamilton erre úgy reagált, nem az ő feladata gondoskodni csapattársa versenyéről, az eset kapcsán pedig Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója is megszólalt – miután a versenyt követően átbeszélte versenyzőivel a történteket.

„Remek értekezlet volt, mivel pozitív eredménye lett” – mondta a szakember.

„Nem volt semmiféle ellenségeskedés. Sokkal pozitívabb dolog volt az, hogy nem követtünk el semmiféle hibát a versenyen, és tudom, mit akarnak hallani, de alapvetően mindenki jó szellemben távozott.”

Wolff azt mondja, Hamilton tempója azért volt lassabb a kérdéses második etapban, mert nem tudták, hogy az opciós gumik meddig tartanak ki.

„Úgy gondolom, nem szándékosan tette. Ezt mostanra már tisztáztuk. Egyáltalán nem állt Lewis szándékában lelassítani Nicót annak érdekében, hogy az a harmadik, vagy rosszabb helyen végezzen, ez 100 százalék.”

„Nem tudta, mennyire vannak lemaradva Nico mögött – annyit tudott, hogy a gumijai tovább ki kell, hogy tartsanak annál, mint amennyit megtettünk velük a hétvége során.”

„Ezért döntött úgy, hogy lassít.”

A szakember kifejtette, a verseny során ő is aggódott Rosberg sorsa miatt.

„Csapatként tudtuk, hogy ezzel bajba kerülhetünk, hogy ezzel Nico bajba kerülhet, tehát kockáztatjuk a második helyet. Ha Lewis esetleg kiesik, csapatként elbukhattuk volna a versenyt, szóval rengeteget beszéltünk erről a bokszutca falán a lehetséges következményekről.”

„De Lewis erről semmit sem tudott. Szóval nem hiszem, hogy bárkit is hibáztatni lehet.”

Wolff elárulta, közel álltak ahhoz, hogy beavatkozzanak.

„Elérkezhetett volna az a pont, amikor szigorúan elmondjuk a rádióba, hogy mi a teendő annak érdekében, hogy biztosítsuk az eredményt. De Lewis semmit nem csinált rosszul – mindazonáltal közel voltunk egy ilyen döntéshez, miszerint növelni kellene a tempót.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!