Friss hírek

Mercedes: Hamiltonnak mindenképp el kellett volna engednie Bottast

Hiába volt a győzelem a célja Lewis Hamiltonnak a Japán Nagydíjon, Valtteri Bottast akkor is el kellett volna engednie maga mellett, ha nem hajt ki a bokszba kerékcserére.

„Mit kell tennem, hogy megnyerjem a versenyt?” – kérdezte Hamilton csapatrádión a Japán Nagydíjon, miközben a 3. helyen haladt Sebastian Vettel mögött. A brit pilóta eredetileg kétkiállásos taktikán volt, azonban az első kerékcseréje alkalmával a közepes keverékeket kapta, így amennyiben abroncsai kibírták volna a futam végéig, akár a győzelem is övé lehetett volna. 

Hamilton nem is akart feltétlenül a bokszba hajtani második alkalommal, és a csapat is fontolóra vette annak lehetőségét, hogy kint tartják őt

Hirdetés
 

„Trükkös helyzet volt. Sok trükkös stratégia volt ezen a versenyen” – nyilatkozta Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke, ám hozzátette, ez a forgatókönyv sem vezetett volna ahhoz, hogy Hamilton nyeri a futamot. 

Ha a brit ugyanis kint marad az első helyen haladva, akkor át kellett volna adnia pozícióját csapattársának, Valtteri Bottasnak – a Mercedes nem szerette volna Hamiltont szándékosan előnyösebb helyzetbe hozni a stratégiával. 

„Valtteri egy pillanatig sem hezitált, amikor Seb beragadt a rajtnál, és átvette a vezetést” – mondta Wolff. „Ez volt a verseny döntő momentuma. Lewis a harmadik helyen pedig két tűz közé került.”

„Ha az élen vagy, akkor védened kell a pozíciódat. Ha harmadik vagy, akkor többet kockáztathatsz, és több esélyed is van. Mi megóvtuk Valtteri elsőségét. Nem játszunk azzal, hogy a versenyzőket egymás ellen fordítjuk a versenystratégiával. Erre mondhatnátok, hogy akkor bebiztosíthattuk volna a második helyet is…”

„Úgy gondolom, hogy kétes helyzet volt, amikor arról kellett döntenünk, hogy Lewist behívjuk-e a végén. Kint hagyhattuk volna, és megpróbálhattuk volna visszacserélni a pozícióikat, hogy visszaadjuk Valtterinek az eredményét – így talán Sebastiannal szemben is védve lettünk volna.”

„De lehet, hogy nem így történt volna. Szóval kihívtuk, és kapott egy új szett gumit, ez lett a döntés. Akkor úgy tűnt, ez a helyes döntés.”

„Mindkét gumi hirtelen ment tönkre. Láthattátok, hogy eléggé jók voltak, aztán egyik körről a másikra érezték úgy a pilóták, hogy már nincs tapadás.”

„Mindkét pilóta ezt mondta, így nagyon nehéz lett volna védekezni Sebastiannal szemben. Nem Valtteri miatt volt kérdés, mert tudtuk, hogy mit csinálnánk amúgy is.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Hamiltonnak mindenképp el kellett volna engednie Bottast
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!