Mercedes: Három csapat is érdeklődött autóink iránt

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint három jelenlegi Forma-1-es csapat is érdeklődik irántuk, a jövőben szívesen vásárolnának autót a német istállótól.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint három jelenlegi Forma-1-es csapat is érdeklődik irántuk, a jövőben szívesen vásárolnának autót a német istállótól.

A Stratégiai Munkacsoport legutóbbi ülésén ismét napirendre került a partnerautók használatáról szóló javaslat – a Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone lelkes az ötlet iránt.

A Sauber, a Lotus és a Force India azonban nem, a Williams pedig már régóta hajtogatja, esze ágában sincs egy nagyobb gyártótól versenyautót vásárolni.

A grove-i istálló a Mercedes, a Ferrari, a McLaren és a Red Bull – illetve utóbbi révén a Toro Rosso – mellett jóformán gyári csapatnak tekinthető, marad tehát négy csapat, melyek közül a Force India és a Lotus lényegében már most a Mercedes vásárlójának tekinthető, hiszen a németek erőforrásait használják.

„Fontos, hogy legyen egy készenléti tervünk, és az ügyfélautók, illetve afféle franchise-rendszer már más sportágakban – például a NASCAR-ban – is jól működik.”

„Ha tehát készen állunk arra, hogy más csapatoknak autókat szállítsunk – remélhetőleg jelenlegi istállóknak –, akkor igen, alaposan megvizsgálnánk a lehetőséget. Természetesen finomítani kell a dolgot, ki kell dolgozni, hogy milyen legyen a szabályrendszer, de én nem zárnám ki.”

Amikor Wolffnak említették, hogy a jelenlegi középcsapatok kizárták a partnerautók használatának lehetőségét, a szakember így felelt: „Érdekes, hogy ezt mondják, mert közülük hárman odajöttek pénteken hozzám, hogy tudnánk-e autókat szállítani nekik. Szóval ez nem igaz.”

„A modell jó. Készenléti tervként működik a dolog, ha pedig sikerül köré húznunk egy üzletet, akkor nem zárhatjuk ki.”

Vijay Mallya mindazonáltal határozottan kijelentette, őket nem érdekli ez a lehetőség.

„Mindig is egy gyártó voltunk, és azok is akarunk maradni: nem értünk egyet a partnerautók ötletével” – mondta a szakember.

„Minden, amit mondhatok, hogy a Stratégiai Munkacsoportban a nagycsapatok dominálnak, ők írják a szabályokat, és védik a saját érdekeiket – és talán a sport maga annyira nem érdekli őket.”

„Ez az egyetlen olyan sportág, ahol a résztvevők írják a regulákat – normális esetben az irányító testület és a promóterek.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!