Mercedes: „Hirtelen halált” jelenthettek volna a szenzorproblémák - F1VILÁG.HU

Mercedes: „Hirtelen halált” jelenthettek volna a szenzorproblémák

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, nagyon féltek attól, hogy a vasárnapi Osztrák Nagydíjon felmerült szenzorproblémák „hirtelen halált” jelentenek majd, és elveszítik a győzelmet a spielbergi versenypályán.

A német istálló autóival már rögtön a futam elején problémák jelentkeztek, miután a pálya kerékvetői okozta vibráció miatt váltószenzor-gondok ütötték fel a fejüket.

Emiatt Valtteri Bottast és Lewis Hamiltont is arra utasították a mérnökök, kerüljék a pálya kerékvetőit, ami a Red Bull Ringen egyáltalán nem egyszerű feladat.

 

Végül mindkét autó célba ért – Bottas győzött, Hamilton pedig 4. lett –, Wolff azonban elárulta, nagyon tartottak attól, hogy elbukják a győzelmet.

„A helyzet nagyon súlyos volt, már rögtön a rajttól kezdve” – mondta Toto Wolff a felmerült problémákkal kapcsolatban.

„Először Valtteri autójával jelentkezett probléma, de egy olyan, ami hirtelen halált jelenthetett volna. És aztán elkezdődött Lewis autóján is. Nem igazán tudtuk, mi is volt ez.”

„Tudtuk, hogy valahogy a vibrációval, illetve az autó agitációjával köthető össze. Ezért is tanácsoltuk nekik nagyon hamar azt, hogy kerüljék a kerékvetőket.”

„Egy bizonyos ponton már úgy tűnt, hogy nem fogjuk befejezni a versenyt mindkét autóval. Szóval tényleg próbáltunk csak hazavitorlázni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!