Mercedes: Hivatalosan nem kért motort a Red Bull

Hivatalosan egyszer sem kért motorokat a Mercedestől tavaly a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – árulta el Dieter Zetsche, a német konszern elnöke.


Hivatalosan egyszer sem kért motorokat a Mercedestől tavaly a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – árulta el Dieter Zetsche, a német konszern elnöke.

A Red Bull és motorpartnere, a Renault között a gyenge teljesítmény okán igencsak megromlott a viszony 2015-ben, minek következtében az osztrák istálló kétségbeesetten próbált új beszállító után nézni.

Hirdetés
 

Miután a Mercedes, a Ferrari és a Honda is nemet mondott a korábban négy világbajnoki címet is megnyerő istállónak, az kénytelen volt megegyezni a Renault-val a folytatásról, így idén is a franciák V6-osait építik autóikba.

Dieter Zetsche, a Mercedest tulajdonló Daimler AG elnöke azonban a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva a minap elárulta, a Red Bulltól soha nem kaptak hivatalos megkeresést.

„Formálisan soha nem kértek fel minket” – mondta a szakember.

„Voltak egyeztetések, de hivatalos kérés soha nem hangzott el.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner még januárban egy interjúban kifejtette, a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nyáron abban a hitben volt, hogy megállapodott a Mercedesszel, miután kezet rázott a német gyártó nem ügyvezető elnökével, nem mellesleg honfitársával, Niki Laudával. Később azonban Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke megvétózta a megállapodást.

„Mateschitz abszolút érintett volt a tárgyalásokban, és azt gondolta, a kezében van egy megállapodás. Dietrich mindig a kézfogásokban hitt, így működteti üzletét és a magánéletét is. Én már elég régóta a szakmában vagyok ahhoz, hogy ne legyek teljesen meglepve a történtek láttán. Hiszen elvégre egy versenyképes üzletről van szó.”

„Niki Lauda minden tőle telhetőt megtett, hogy összejöjjön a megállapodás, és főleg Toto nem szerette volna a Mercedes motorjait látni a Red Bull autóiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!