Friss hírek

Mercedes: Inkább nyernénk egy versenyt, minthogy megelőzzük a Ferrarit az összetettben!

Inkább nyerne egy versenyt idén, minthogy megszerezze a konstruktőri második helyet a Mercedes Forma-1-es csapata – erről az istállót irányító Toto Wolff beszélt.

A sorozatban megnyert világbajnoki címek után a Mercedesnek idén nincs esélye a végső győzelemre a száguldó cirkuszban, az új technikai szabályok szerint megépült W13-as kódjelű versenyautóról ugyanis hamar kiderült, nemigen tudja felvenni a versenyt a Red Bull és a Ferrari modelljeivel. A Mercedes szezon közben azért jelentősen tudott javítani a teljesítményen, a hőn áhított első győzelem azonban még várat magára. Az ezüstnyilak jelenleg a 3. helyet foglalják el az összetett pontversenyben, 40 egységgel lemaradva a Ferrariról.

Bár kétségkívül nagy eredmény lenne a Scuderia legyőzése, Toto Wolff azt mondja, ő valójában jobban örülne annak, ha inkább nyernének egy futamot.

Hirdetés
 

„A győzelem annak bizonyítéka lenne, hogy az autónk ismét képes a győzelmekért harcolni” – mondta az osztrák szakember. „A 2. hely pedig csak azért lenne meg, mert a többiek elejtették a labdát, te pedig csak több pontot tudtál szerezni.”

Wolff persze nincs ellenére annak, hogy megelőzzék a Ferrarit a konstruktőri versenyben, hiszen az is egyfajta indikátora lenne a 2022-es szezon során elért fejlődésnek: „Mindenképpen némi vígaszt nyújtana, mert a Ferrarinak volt a leggyorsabb autója a szezon elején” – mondta. „Nagyszerű lenne előttük végezni, de hangsúlyozom, nem ez a legfőbb prioritás. A fő prioritás az, hogy megértsük az autót, és gyors versenygépünk legyen a pályán.”

A Mercedesnél már többször beszéltek arról, ma már tudják, mik a legalapvetőbb gondok az idei autóval, ezeket pedig természetesen orvosolni is szeretnék 2023-ra. Wolff ugyanakkor tudja, nincs garancia arra, hogy a következő idényben ismét bajnokesélyesek lesznek.

„Én soha nem vagyok magabiztos. Én mindig úgy tekintek a pohárra, mint ami félig üres. A Red Bull sorozatban kilenc verseny nyert, szóval semmi okunk elszállni attól, hogy a második és negyedik helyen értünk most célba. Nagy utat kell megtennünk, hogy felzárkózzunk.”

„De előttünk áll a tél. Azt gondolom, jó fejlesztéseket hajtunk végre az autón. Egyes dolgot talán nagyobb lépést jelentenek majd annál, minthogy növeljük a leszorítóerőt. De mindent beleadunk, hogy ismét a bajnoki címért csatázhassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Inkább nyernénk egy versenyt, minthogy megelőzzük a Ferrarit az összetettben!
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!