IMOLAGP

Mercedes: Inkább rivális, mint partner a McLaren

Ellenfélként, nem pedig partnerként kezeli a McLaren Forma-1-es csapatát 2014-ben a Mercedes – jelentette ki Toto Wolff, a németek motorsport-főnöke.


Ellenfélként, nem pedig partnerként kezeli a McLaren Forma-1-es csapatát 2014-ben a Mercedes – jelentette ki Toto Wolff, a németek motorsport-főnöke.

A wokingi gárda 2015-ben már a Honda motorjaival száll harcba a száguldó cirkuszban, ezért az idei szezon végén befejeződik partnersége a Mercedesszel.

Bár a németek továbbra is minden támogatást megadnak a McLarennek a motorok tekintetében, a Mercedesnél bizony az egyik legkeményebb ellenfélként kezelik majd a patinás angol istállót.

„Az, hogy legfőbb riválisaink közé tartoznak, nyilván nem egy ideális helyzet” – mondta Toto Wolff az AUTOSPORT-nak.

„De az év ezen korai szakaszában a rövid távú céljaink közösek: megbízhatóvá és erőssé kell tennünk ezt a motort. Örömteli, hogy osztozunk ezekben a rövid távú célokban, mert nagyon fontos, hogy sokáig bírják ezek a motorok, és gyorsak is legyenek.”

„De aztán a partnerség mindennapi irányítását tekintve a szezon előrehaladtával nyilván megváltozhat majd a helyzet.”

A Mercedes már korábban is extra intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a Honda ne kerüljön titkos információk birtokába – éppen ezért például a McLaren mérnökeit megpróbálják minél távolabb tartani a motoroktól, így nem osztanak meg velük olyan tudást, amelyre egyébként nem volna szükségük.

Wolff mindazonáltal kifejtette, nem gondolja úgy, hogy emiatt problémáik lesznek majd.

„Elvégre riválisok vagyok a versenypályán” – magyarázta.

„Még így is rengeteg tudást meg tudunk osztani egymással a motor fejlesztését illetően, de persze nagyon sok olyan információ is van, melyet egyébként nem szeretnénk velük megosztani, hiszen jövőre Hondára váltanak.”

„De arra számítunk, hogy nagyon erősek lesznek idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!