Friss hírek

Mercedes: Innen is meg tudjuk nyerni a versenyt

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke úgy gondolja, a Belga Nagydíj hétvégéjének korábbi részében megfelelően felkészültek a versenyre, így Lewis Hamilton a 3. helyről is képes lesz nyerni.

A Belga Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen és George Russell mögött Hamilton csak a 3. rajthelyet szerezte meg, a brit szerint ugyanis második gyorsköre nem volt túl ideális.

Toto Wolff szerint sokat számított az is, hogy az élmezőnyben Hamilton volt az első, aki befejezte gyorskörét a Q3 végén – így a mögötte érkezőket ideálisabb pályakörülmények mellett intette le a kockás zászló.

„Ilyen feltételek mellett egy rossz mozzanat és az egész időmérő ellenünk lehet. Mi voltunk az utolsó körön az elsők a pályán, és ez óriási különbséget jelent” – mondta Wolff. „A harmadik hellyel elégedettnek kell lennünk, ebben nem volt több.”

„Vasárnapra jó versenyautónk lesz, ezért izgalmas lesz. Megvan a bizalmunk az autóban, úgy gondolom, meg tudjuk nyerni a versenyt” – bizakodott a szakember.

Habár Hamilton úgy nyilatkozott, inkább száraz időt szeretne vasárnapra, a csapat minden körülményre próbált felkészülni.

„A szombati szabadedzésen megpróbáltuk a legjobb kompromisszumot és a legjobb egyensúlyt megtalálni a lehetséges körülményekre: szárazra és vizes pályára is. Reméljük, hogy ez rendben lesz” – mondta Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!