Friss hírek

Mercedes: Jövőre is a csapat érdeke lesz az első

2017-ben is a csapatérdek lesz a legfontosabb a Mercedes háza táján – ezt mondja Toto Wolff, a német istálló motorsport-főnöke.


2017-ben is a csapatérdek lesz a legfontosabb a Mercedes háza táján – ezt mondja Toto Wolff, a német istálló motorsport-főnöke.

A Mercedes idén sorozatban harmadszor hódította el a konstruktőri címet, és végeztek versenyzői az első két helyen az egyéni tabellán.

Hirdetés
 

A világbajnok csapat idei szezonja azonban nem volt zökkenőmentes, versenyzői ugyanis többször egymásnak feszültek, Abu Dhabiban pedig Lewis Hamilton feltartással igyekezett elhódítani Nico Rosberg elől a bajnoki címet.

A Mercedes vezérkarának ez azért nem tetszett, mert a brit versenyző a csapat elmondása szerint a kettős győzelmet veszélyeztette.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a csapat brackley-i központjában tartott beszédet, és méltatta az idei teljesítményt.

“Csapatunk rekordokat döntött meg. Szenvedéllyel és eltökéltséggel értük el céljainkat, és minden kanyarban nem várt kihívásokkal találtuk szemben magunkat” – fogalmazott a szakember.

“Nico bajnok lett, majd elhagyta a fedélzetet. Lewisnak pedig nyugalommal és méltósággal kellett viselnie a vereséget. Ünnepeltük sikereinket, és tanultunk a hibáinkból.”

A Mercedes egyelőre még nem jelentette be, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2017-ben, ám a hírek szerint Valtteri Bottas kapja majd Rosberg ülését.

“Ahogy haladunk előre, továbbra is a csapat érdekei vezérelnek bennünket” – folytatta Wolff.

“Ez a filozófia jelentősebb, bármilyen idény, vagy egyén. Az alázatos győzelem és a vereség egységgé kovácsolt minket, de soha nem vagyunk elégedettek, mindig javulni akarunk. Ezek az értékek a három világbajnoki cím alapköveti voltak. És nem kötünk kompromisszumot, amikor 2017-ben a negyedikért szállunk harcba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!