Mercedes: Keményen dolgozunk, hogy beérjük a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Mercedes: Keményen dolgozunk, hogy beérjük a Red Bullt

HIRDETÉS
Gőzerővel dolgozik a Mercedes Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy utolérje a Red Bull – mondta a német istállót irányító Toto Wolff.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 27: Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Saturday March 27, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A Mercedes ugyan megnyerte a bahreini idénynyitót, a csapat számára azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a nyers tempó tekintetében jelenleg lemaradásban vannak legfőbb riválisukkal, a Red Bull Racinggal szemben.

Az istállónál ezért pontosan tudják, nem pihenhetnek, mindent meg kell tenniük azért, hogy csúcsformában térjenek vissza a versenypályára.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, bízik abban, hogy a küzdelem tovább folytatódik köztük és a Red Bull között a teljes szezon során.

„A 2021-es F1-es idény kétségkívül látványos stílusban kezdődött. Biztató első verseny volt, kettős dobogóval távoztunk Bahreinből, és remélhetőleg a Red Bull és köztünk látott sivatagi csata előjelzi azt, hogy mi várható idén” – mondta a szakember.

„Bár megnyertük az első versenyt, nem kergetünk olyan illúziókat, hogy sima szezon vár ránk. Az autónak még mindig nincs meg az egykörös tempója, és jelenleg úgy tűnik, a Red Bull van elöl. Szóval keményen nyomjuk, hogy felzárkózzunk, és élvezettel állunk a kihívás elébe.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Imolába látogat, ahol a Mercedes tavaly kettős győzelmet szerzett.

„Alig várjuk, hogy a háromhetes szünet után visszatérjünk a pályára. Az imolai egy történelmi és ikonikus helyszín, a versenyzők is nagyon élvezik lendületessége, a tempó, illetve a számos eltérő típusú kanyar miatt.”

„Elég szűk a pálya, ami miatt nehezebb az előzés, de ez csak még nagyobb hangsúlyt fektet a stratégiára, az időmérő pedig még fontosabb lesz. 14 év után nagyon élveztük tavaly, hogy visszatérhettünk Imolába, és még különlegesebbé tette a hétvégét, hogy bebiztosítottuk hetedik konstruktőri bajnoki címünket. Várjuk már, hogy visszatérjünk és lássuk, mit tartogat számunkra a 2021-es verseny.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!