Költségplafon-ügy

Mercedes: Képesek lennénk pótolni Hamiltont

Képes lenne pótolni Lewis Hamiltont a Mercedes Forma-1-es csapata, amennyiben a brit versenyző a 2020-as szezont követően távozni akarna a csapattól.

Hamilton szerződése az idei szezon végéig szól, bár az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, a hatszoros világbajnok már 2022 végéig szerződést hosszabbított a Mercedesszel.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója viszont azt mondja, ha Hamilton esetleg a távozás mellett döntene, az sem okozna megoldhatatlan problémát számukra.

Hirdetés
 

„Úgy gondolom, egyetlen sportcsapat sem statikus. Ez azt jelenti, hogy mindig lesz változás, és egy változás lehetőséget is kínál egy csapatnak” – nyilatkozta a szakember.

„Tehát miközben nagyon remélem, hogy a partnerségünk folytatódik, nem tudom teljesen kontrollálni a dolgot. Nem kétséges, hogy Lewis alappillér a csapatunkon belül. Morálisan és az integritás szempontjából óriási érték ő. És Lewis helyzetének és céljainak megértése kulcsfontosságú lesz a döntés meghozatala szempontjából.”

Wolff azt mondja, egyelőre eszük ágában sincs más versenyzőkkel egyeztetni.

„Nem fogunk halászni potenciális versenyzőkre addig, amíg Lewis és én, illetve Lewis és mi le nem ülünk beszélni.”

„Viszont azt gondolom, hogy amíg gyors autót és erős motort tudunk építeni, mindig lesz lehetőségük arra, hogy mi döntsük el, ki vezessen nálunk. És szerintem nem kétséges, hogy Lewis számára is ez lesz a prioritás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Képesek lennénk pótolni Hamiltont
Norris pénteken még azt hitte, ez lesz a legrosszabb hétvégéjük
Perez elárulta, mi volt a szingapúri győzelem kulcsa
Leclerc nem akarta megkockáztatni az előzést Perez ellen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!